Berlin | Roadtrip music

Op de Duitse snelwegen mag je uiteraard een stuk sneller dan op de Nederlandse. Maar toch duurt het een paar uren voordat je bij Berlijn aan bent beland. Een goede soundtrack is dan wel essentieel. De onze:

Asaf Avidan – Different Pulses

De Israelische Asaf Avidan is zoveel meer dan ‘One Day’, het is een muzikant. Een songwriter zoals weinig. Met zijn rauwe, vrouwelijke stem is hij misschien niet meteen de meest toegankelijke, maar als je behoefte hebt aan iets nieuws, ogen dicht en je laten vervoeren over woestijngrond, dan zit je goed.

Woodkid – The Golden Age

Wat een heerlijke plaat heeft Yoann Lemoine uitgebracht. Van dromerig folk tot stevige drums, maar altijd met bijna po√ętische teksten en zijn bijzondere stem. Een album dat niet snel verveeld.

The National – Trouble Will Find Me

Dit album kwam net op tijd uit voor onze roadtrip. Persoonlijk ben ik best wel een fan van High Violet, maar dit album raakt een andere kant. Een andere kant van de band, hoewel de muziek altijd goed is geweest, geeft dit album een wat cleanere sound. Het is alsof de depressieve scherpe randjes er zijn afgespoeld bij de songs van Trouble Will Find Me.

Bastille – Bad Blood

Bastille kennen wij al een tijdje, maar in januari stool hij onze hart op Eurosonic. Zijn liedjes draaien we altijd als we wakker willen worden. Hard meezingen, half dansend op de stoelen. Zijn bijzondere teksten (over geschiedenis, taboes en mythes) en zijn heerlijke stem, doen het altijd goed in de auto. Bij iedereen die tot nu toe moet ons heeft meegereden.

 

About the author

Marleen

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *