My week in music: praten over peper op 3FM!

Twenty One Pilots
Verrassing. Twenty One Pilots was gisteren alweer terug in Nederland. 3FM en 3voor12 vonden ze ook zo leuk, net als ik. En daarom dachten ze: laten we dat feestje van Lowlands even dunnetjes overdoen in Paradiso. Want er waren immers amper beelden van dat geweldige concert en iedereen die er bij was bleef er maar histerisch overdoen (ik ontken alles!). Dus oplossing: 3voor12 hangt camera’s op, geeft gratis kaartjes weg, 3FM ook nog een paar en gooit de heren nog een paar keer op de radio en tada volle zaal. Grappig genoeg vrijwel allemaal mensen met Lowlands bandjes om…

Ja, we hadden letterlijk hetzelfde feestje, maar nu voor de camera’s van 3voor12. Jullie kunnen het allemaal terugzien volgende week. Ik plaats ook wel even een linkje op mijn Twitter.

Een set van een klein uurtje. En het duurde iets langer dan op Lowlands voordat de Amerikaanse mannen weer helemaal los gingen. Ze waren zich sterk bewust van de camera’s. Uiteindelijk ging het dak er wel af. Of beter gezegd: gingen we door de vloer heen. Bijna letterlijk, want die vloer deinde eng mee. Twenty One Pilots betrok het publiek weer op een bijzonder manier bij het concert. Vooral de toegift was speciaal. Of zoals zanger Tyler Joseph zei: “Ik zeg dat we nog maar één nummer hebben, maar stiekem hebben we er twee. Dus nog niet weggaan!” Tijdens de toegift ‘Guns for Hands’ zetten de heren twee drumstellen in het midden van de zaal. De eerste twee rijen mensen gaan zitten, daar achter gingen ze door de knieën en ik kon eindelijk een optreden goed zien (1 meter en 62 centimeters).

In de hoofdzaal was ook een concert bezig, benieuwd of ze ons hebben gehoord. Hoewel de combinatie van rap, poppunk, folk en electronica niet iedereen aanspreekt, denk ik dat deze act nog wel gaat groeien in Nederland. Op 13 februari komen ze terug, dit keer naar de Oude Zaal in de Melkweg. Kaartjes gaan morgen in verkoop. Wees er snel bij…

Vanaf 1:19:22 hoor je andere fans live op 3voor12 Radio >. Je kunt maar beter deze hele uitzending luisteren, want je hoort al mijn Lowlands hoogtepunten en ergens in het eerste half uur… nou lees maar verder!

Schermafbeelding 2013-08-29 om 21.44.11Schermafbeelding 2013-08-29 om 21.44.28

Bron mijn instagram.

Two Door Cinema Club
Ha, gisteren was ik op de radio. We zaten 3FM te luisteren, omdat we Twenty One Pilots wilden horen, maar die kwamen pas laat in de uitzending. En toen gebeurde er dit: klik HIEEEERRRR en scroll naar minuut 19. Ik zeg alleen iets heel stoms, maar ik moest gewoon even SMS’en.

Ik heb Two Door Cinema Club 4 keer live gezien. Het is een van de weinige bands die ik draai als ik vrolijk ben of wil zijn. Een band die mij altijd ‘gewoon goed’ brengt. En dat is fijn. Heel fijn. Ze hebben een nieuwe single. Mijn mening weet je al, wat is de jouwe?

It’s All Happening
Eén van de PR Bureaus dat mijn blog heeft gevonden. En dat is fijn, want ze brengen nieuws over nieuwe singer-songwriters en folk bands.
Zo komt It’s All Happening met Maarten van Praag, een Twitterfriend van mij. En dat niet alleen, hij zat ooit bij City to City. Nu durf ik niet eerlijk toe te geven welk nummer in mijn ‘aargh de kriebels’ top 5 staat, samen met R. Kelly’s ‘I Believe I Can Fly’. Maar zijn EP belooft veel fijnere kriebels te brengen. Hij brengt zijn EP ‘Shells and Stones’ uit en ik ben razend benieuwd. De EP teaser beloofd veel goeds. Meer weten over Maarten? Kijk op Maartenmusic.nl.

Nog een release van een singer-songwriter, ‘Wasteland’ van Lukas Batteau. It’s All Happening schrijft: “Op het langverwachte Wasteland staan 11 prikkelende songs met een aantrekkelijk rauw indierandje.” Dat is nogal wat, ik hoop het album zelf te kunnen beluisteren om te zien of ik de mening deel. Deze half-Amerikaanse en half-Nederlandse zanger heeft al heel wat jaren ervaring. Laatst hoorde ik zijn nummer op 3FM en vond ik zijn stem prettig om naar te luisteren. De teksten gaan ook over meer dan liefde, over alle kanten van het leven.

Wakker worden: Wakey!Wakey! komt weer naar Nederland
Over fijne muziek gesproken Wakey!Wakey! komt in februari terug naar Nederland. Niet op een zolder in Zwolle, maar een concert in de grote zaal van Paradiso, Amsterdam. Wow! Het concert is op 18 februari en een kaartje kost slechts 15 euro exclusief lidmaatschap. Krijg je er meteen nog twee acts bij, de mooie Ron Pope en de stoere chick Alexz Johnson. Het heeft wel een hoog hallelujah gehalte, maar op winterse dagen is dat ook best fijn. Soms.

Ps. die foto op de homepage van mij met Michiel Veenstra is gemaakt eind 2010. Ik was toen een maand festivalreporter voor zijn programma MetMichiel.

About the author

Marleen

View all posts