Christmas Home DIY

Ik ben op dit moment erg druk met schrijven van blogs, lezen van boeken en spulletjes weggeven en verkopen. Maar als ik binnenkort weer wat tijd heb, wil ik weer Do It Yourselven. Het laatste wat ik heb gedaan wat een beetje op DIY lijkt is, is de slaapkamer hergroeperen. Schrok mijn vriendje wel van, wel in positieve zin. En nu is sinterklaas bijna voorbij, de avonden langer duren en een vakantieperiode nadert, is het tijd voor christmas DIY. En ja, deze wil ik ook echt proberen!

Schermafbeelding 2013-12-06 om 21.43.34

De potten met licht
Dit is zo simpel. Men nemen een jar (of een lege groentepot) en drapeert daar kerstverlichting in. Sterkertje in de doos of muur en woooow! En om het nog wat speelser te maken kan je de jar ook nog versieren met masking tape. Ik heb hem vandaag meteen gedaan. Snoertjes met 10 lampjes (Big Bazaar) gekocht en twee leuke potjes (Xenos) en hoe leuk wil je het hebben?


Bron foto

De ster van tape
Ik moet vriendje overtuigen om overal tape te plakken, maar als het mag, dan ga ik dit zeker doen. Een ster is kerstig en zo makkelijk te maken. Wel netjes doen he? Dus met een liniaal er langs of – als je durft – aftekenen. Voor de liefhebbers van het totaalplaatje: zo’n lampje is supermakkelijk te maken! Hebben wij ook sinds maart. Je koopt ze bij de snoerboer of Hema.


Bron foto

Blije flessen
Ik heb al eens eerder vertelt hoe je flessen verft en laagjes in andere kleuren er op brengt (klik hier als je het niet meer weet). Dus waarom niet een tekst in plaats van die lijntjes?! Kost misschien iets meer tijd, maar hoe leuk is het om ‘Joy’ ‘Snow’ ‘Love’ op de vensterbank te hebben staan?

Nagellakballen
Op zoek naar een origineel versierde kerstboom? Maak zelf ornamenten! Van Cement bijvoorbeeld of met glitter. Of met nagellak. Lekker simpel: neem een transparante kerstbal, giet er nagellak in, snel bewegen en goed verdelen. Weer boven de nagellakpot (zodat er geen klontjes in de bal komen) en tadaa! Even laten drogen boven een potje met keukenrol erin, zodat je geen vlekken op de vloer krijgt. Lees meer >


Bron foto

Foooood, ja ik hou van food! En bakken vind ik ook zo leuk! Maar kunstwerkjes maken, dat lukt mij nog niet. Maar met een beetje oefenen… Ik zag op Pinterest zooooveel leuke baksels! De smeltende sneeuwpoppenkoekjes en oreo sneeuwmannen vond ik het alllllllerleukst.

About the author

Marleen

View all posts