Christmas Home DIY Part 2

Het is bijna kerst, het huis is versierd, de prachtig ingepakte cadeau’s liggen onder de boom. Toch wil ik jullie mijn christmas DIY’s laten zien. Voor het eerst sinds ooit heb ik mijn huis kerstproof gemaakt. De reden dat ik dit voorheen niet deed? Ik had geen groot huis. In mijn kamer en later in mijn 32 m2 huisje had ik een klein kerstboompje en een paar lichtjes aan de muur, maar meer ruimte was er niet. Dit jaar heb ik het ‘iets’ groter aangepakt. 

DSC_1073

Masking tape verrassing
Wat leuk die tapes! Washi tapes, masking tapes, kleurtjes, wow! Maar wat kan je er mee? “Ik kijk wel op Pinterest!” Ojee, nu overstroom ik van de inspiratie. Ik heb masking tape gevraagd aan de kerstman, maar vind een stapel onderin de kast. Blijkbaar heb ik het al een keer in de waan van de dag gekocht. Ik haal een kapotte fotolijst uit de andere kast en gooi het glas weg. Wat zal ik maken? Een kerstster? Nee, een kerstboom! In de kleuren van het huis. En zo geschiede. Let niet op de oneffenheden. Hij staat bij ons op de eettafel, niemand ziet hem van dichtbij…

DSC_1058

Brownie in a jar
De cookies en brownies in a jar recepten vliegen al maanden om mijn oren op Pinterest. Deze maand zie je zo ook veel op blogs verschijnen. Deze brownie in a jar is voor mijn schoonzusje, de bakkerqueen en haar vriend. Niet geheel perfect, want het cacao besloot door de bloem te glijden, maar ziet er verder wel Schön uit, wat jullie?

DSC_1015DSC_1059

Sparkling Lights
Kerstlichtjes. Altijd leuk. Het is zo gezellig sfeervol in huis met alleen de kerstboom verlicht. Maar om nog een beetje meer sfeer te brengen, heb ik in twee mason jars ook wat lichtjes gestopt. En ook in een grote vaas zit een lichtsnoer. Deze heb ik versierd met een aantal ballen die nog over waren (of nouja, ik vond de kerstboom wel mooi zo minimalistisch).

DSC_1063

Center of attention
Nu wij zo’n groot huis hebben, moeten we ook de kerstkaarten prominent ophangen. Als we kerstkaarten krijgen überhaupt, want we hebben er 5… (wel een record voor mij, maar uiteraard waren er 4 van vriendje’s familie), maar toch is het een leuke plek geworden. Ik heb twee linten gekocht bij de HEMA (rood en grijs, zoals ons huis) en kocht bij een hele foute kerstoutlet een groep kerststerren. Ik bind deze aan het lint vast. Het lint maak ik vast aan de deur met posterstripklei. En tadaa, vrij simpel, maar een leuke plek voor de kerstkaarten. Nu maar hopen dat er vandaag en morgen nog een paar kaarten komen, dat oogt net iets gezelliger (klinkt hebberig, maar dat bedoel ik niet zo hoor…)

IMG_4990

Eerste poging tot nailart
Ik heb mijn eerste nailart gemaakt! Okay, hij is niet geweldig goed gelukt, maar het idee is leuk! Je neemt: witte nagellak, rode (liefst wijnrood/bordeaux rood) en tape. Eerst lak je jouw nagels wit. Goed drogen. Dunne strookjes tape er op en lakken met het rode lakje. En tadaa, candy canes. Op het werk vonden ze het fantastisch, mijn nageltalentschoonzusje zei: “Leuk, als je niet te dichtbij komt.” Het vergt wat precisie…

DSC_1068

De boom
“Ik wil een echte boom, van ongeveer 1 meter 50.” “Zoek maar uit”, zegt vriendje. 500 bomen staren mij aan. “Waar moet ik op letten?” “Weet ik veel.” “Wil je een kluit, een pot of een stam?” “Een kluit is wel handig.” “Die hebben ze niet.” “Dan maakt het niet uit.” Ik wijs: “Die zijn goedkoper.” “Doe maar wat.” “Iehl, die plakt.” “Doe die maar niet.” “Dus het wordt een dure?” “Maakt niet uit schat.” “Waar moet ik op letten?” “Kies maar één!” Jongen kruipt er tussen. “Wil je een hamburger?” vraagt hij aan vriendje. “Ja!” Vriendje zit te eten, ik zoek verder. Ik pak een boom en kijk naar vriendje. Die staart naar zijn hamburger. Een vrouw rent op mij af. “Waar heb je die vandaan?!” Ik wijs naar de grond. Een andere vrouw komt tevoorschijn uit de kerstbomenbos. “Jemig, wat een mooie! Waarom vind ik niet van die mooie kleintjes!” Ze duikt weer terug. Een meneer stapt op mij af: “Hey, die hadden wij net!” zegt hij lachend. Zijn vrouw knikt goedkeurend. “Waar heb je mooie boom die vandaan?” Ik wijs weer naar de stapel. Het viertal duikt op de stapel, terwijl ik richting mijn vriendje loop: “Dit wordt hem!” roep ik blij. Mijn eerste echte boom. De Praxis mannen pakken de boom uit mijn kleine handen, duwen hem door een betonmolen en hij krijgt een mooi netje. Op de kar en wegwezen.

En daar staat hij nu in de woonkamer. Onze mooie nordmann. Hij is niet echt vol, maar heeft mooie lagen. We hebben hem minimalistisch versierd met grijs, wit en rood (net als de woonkamer). Minimalistisch omdat we geen idee hadden hoeveel ballen er in een echte boom moeten. Er liggen tientallen pakjes onder. Voor het eerst liggen er veel pakketjes onder. Hadden we vorig jaar wel cadeautjes voor de opa en oma van vriendje meegenomen uit Antwerpen, nu liggen er cadeautjes voor de halve familie. Vriendje kijkt tevreden en roept: “Het past niet meer, volgend jaar nemen we een grotere boom!”

DSC_1070

About the author

Marleen

View all posts

1 Comment

  • Het idee van candy cane nagels is wel leuk! En ah… voor een eerste probeersel vind ik het niet zooo slecht… toen ik het probeerde, zag het er erger uit! Alvast prettige feestdagen. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *