DIY Etagere met klassiek servies

Mijn moeder is de grootste fan van deze blog (hoi mam!). Die creatieve kant van mij – die een beetje stil ligt op dit moment – heb ik van haar. Ze werkt in de zorg. Speciaal voor kerst maakte ze voor de ouderen van haar afdeling een mooie etagere. Wil je dit ook? Zo doe je dat:

Koop bij de kringloop – of kijk in de kasten van jouw moeder/oma/tante/opa – mooie borden en kopjes. Je hebt verschillende groottes nodig. Je kunt ook een diep bord toevoegen, om een soort schaal van de onderste laag te maken. Daar kan je dan bijvoorbeeld chocolaatjes of olijven op leggen.

Heb je alles? Dan koop je montagekit. Voorzichtig smeer je de onderste rand van het kopje in met de kit. Plaats deze op het onderste bord. Boven op het kopje komt weer een bord, maar dan kleiner dan het onderste bord. Het beste kan je dan de rand van het kopje insmeren. Je eindigt met een kopje. Hij kan zo groot worden als je wilt, maar voor de stevigheid is 3 borden voldoende. Let op: de oortjes van de kopjes moeten naar dezelfde kant.

Mijn moeder liet de mensen zelf de leukste kopjes en schaaltjes uitzoeken en ging aan het werk. Vervolgens deed ze overal koekjes en chocolaatjes op en ging er een doorschijnend papiertje omheen. Strikje er om en je hebt een superleuk cadeautje! Of om zelf te houden uiteraard.

About the author

Marleen

View all posts

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *