Tweedehands vondsten

Vandaag was er weer een massale snuffelmarkt in de Gelredome. Dus ik ging weer met een waslijst aan wensen op pad. Dit keer ging mijn vriend ook mee. Ik ben weer heel tevreden met mijn vondsten. Ik vond een oude Nikon camera, een naaimachine en een typemachine. 

DSC_1094


Nikon F301
Deze Nikon komt uit 1985, de eerste camera met ingebouwde motor. Dit is alleen de body, ik heb geen lens of flitser erbij gekocht. Hij heeft wel een bandje. De Nikon F301 heeft autoexposure, maar is met manuel focus. Toch kon ik hem niet laten liggen als Nikon fan. Ik had vooraf even online gespeurd naar de prijzen voor deze body en voor 15,00 wilde ik hem wel meenemen. Nog een beetje vies, maar in goede staat. Gauw kijken of hij nog werkt of puur voor de sier wordt.

DSC_1092

Kleine typemachine: Remington Streamliner Sperry Rand
Toen ik de ode aan de typemachine schreef, hadden veel mensen het over deze typemachine van Remington. De typemachine fans hebben deze allemaal. En toen zag ik hem staan, in een hoekje van de kraam. Klein, blauw/mintgroen, met koffer en in goede staat, ik was meteen verliefd. Dit is een item dat op zolder in mijn knutsel/verzamel ‘hoekje’ komt te staan. Op Ebay vragen ze er goud voor, maar voor 13,50 nam ik hem mee.

Kayser naaimachine
Dit jaar ga ik leren naaien. Maar uiteraard niet met deze vintage naaimachine van Kayser. De kleur sprak mij meteen aan. Dat grauwe groene kleurtje. De box eronder (hout) was iets beschadigd, maar de naaimachine zelf was nog in mooie staat. De sleutel van de koffer zat er nog bij, de handleiding en diverse klosjes. Een mooi exemplaar om naar te kijken. Voor de rest niet teveel aan zitten, want hij is loeizwaar.

About the author

Marleen

View all posts

9 Comments

  • Oh my god die typmachine! Jaloers!! Die Nikon hebben wij ook maar ik kreeg hem niet aan de praat.

  • Die typemachine en die Nikon <3 Ik ga nooit rommelmarkten af maar als ik dit soort vondsten zie, vraag ik me af waarom niet…

  • Wat een prachtige aankopen zeg! 🙂 Misschien moet ik ook maar eens naar die in het Gelredome gaan. Alhoewel, ons huis staat al zo vol :p

    • Haha, dat probleem hebben wij ook, maar ik heb een zolder en daar ga ik een hoekje maken. Moet ik wel eerst alles verkopen wat daar nu staat, maar daar ben ik druk mee bezig 😉

  • Die typmachine is echt zo ontzettend mooi! En wat een prachtprijsje heb je ervoor betaald zeg.. Wauw! Ik ga regelmatig naar rommelmarkten, ik vind het zo leuk haha

  • Maar je kunt er ook op gaan naaien, dit is erg leuk! Wel even laten nakijken door een vakman! Ik heb er ook zo eentje, hetzelfde, alleen de letters zijn bij die van mij goudkleurig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *