Review Cloudy with a chance of meatballs 2

Ik ben nog steeds aan het dromen over schattige aardbeien en agressieve cheeseburgers. Cloudy With A Chance of Meatballs 2 (oftwel: Het Regent Gehaktballen 2) zit boordevol eten. Net zoals deel 1, maar die heb ik nooit gezien. Dacht de uitvinder Flint dat hij alles had ‘opgelost’, gaat het toch weer helemaal mis. 

Het verhaal
Uitvinder Flint Lockwood heeft zijn stad overstroomt met gehaktballen. Om het schoon te kunnen maken, worden de inwoners tijdelijk geplaatst in de grote stad verderop. Daar krijgt Flint de kans van zijn leven om te werken voor zijn idool Chester V van de Live Corp Company. Hij krijgt de kans om dingen uit te vinden, die de wereld moeten verbeteren. Dit gaat Flint niet heel best af (verfkannonen, oei), maar hij krijgt uitendelijk toch de kans iets te kunnen betekenen voor de mensheid. Als hij erachter komt dat zijn oude machine nog steeds werkt en een stad vol levend voedsel heeft gemaakt, moet hij terug om de wereld te redden…

Mijn mening 
Er zit een hoop schattigheid in deze film. Ik werd echt hopeloos verliefd op het aapje en de aardbei. Deze aardbei met grote ogen en dringend op zoek naar aandacht en een knuffel heeft een verdiende hoofdrol bemachtigd.

Ik heb hardop moeten lachen bij de film. Vooral de kikker die ‘butter’ burpt om vervolgens te smelten. Het verhaal is niet uniek, maar wel prachtig vorm gegeven. Er zitten prachtige ontwerpen in, zoals indrukwekkende taco dinosaurussen of superslimme augurken.

De film heeft alle elementen van een goede animatie. Liefde, gespannen familierelaties, vriendschappen worden verbroken en gemaakt, er is een strijd tussen goed en kwaad. Daarnaast zit er een klein morele boodschap in over wat menselijk is. En zijn wij als mensen superieur aan andere levende wezens? Wijze levenslessen in een gemiddelde familiefilm. Voor op de zondagmiddag.

Cijfer
6,5/10

About the author

Marleen

View all posts