Review The Boxer Rebellion @ Effenaar

Een verrassing voor mijn lieve vriend. Via Twitter kregen we een kaartje aangeboden (gratis, zo lief!) en zo kon ik mijn vriend meenemen naar een optreden van zijn favoriete band van 2013: The Boxer Rebellion. 

Met vier albums is The Boxer Rebellion al een oude rot in het vak. Maar geen album was zo succesvol als het laatste Promises. De single ‘Diamonds’ werd grijsgedraaid op de radio. Niet gek dus dat het concert vanavond in de Effenaar uitverkocht is.

De heren beginnen de show zelfverzekerd met het nummer ‘Runner’, alsof ze optreden voor 10.000 mensen in plaats van 1000. Hoewel dit nummer uit 2011 niet bij iedereen bekend is, wordt er enthousiast gereageerd. Het merendeel van de set bestaat uit songs van het laatste album, maar toch zitten er ook een paar prachtige oudere nummers bij zoals deze. Ook weet de band indruk te maken met het ‘Spitting Fire’ van de tweede album Union.

Zanger Nathan Nickolson weet nog dat ze in 2011 ook al in de Effenaar stonden, toen in de kleine zaal voor slechts een handjevol publiek. Als hij vraagt wie er toen bij waren, is er alleen stilte in de zaal. De bezoekers vandaag zijn dan ook voornamelijk gekomen voor die hit ‘Diamonds’, die dan ook luid wordt meegezongen als hij eindelijk klinkt. Lees meer > 

Dit verslag is geplaatst op festivalinfo.nl > 

About the author

Marleen

View all posts