de Waslijn Kledingmarkt

Gisteren was ik op zo’n mooie plek: de Waslijn kledingmarkt. Voor fans van een bewuste levensstijl is dit een ideale oplossing om je kleding weg te doen. De Waslijn is namelijk een ruilmarkt voor kleding!

image-3

Nauwelijks gedragen: lever ze in!
Een week geleden zag ik op Facebook een berichtje over de Waslijn en was meteen geinteresseerd. Het principe: iedereen neemt 3 tot 7 stukken kleding mee. Mooie kleding, kleding zonder vlekken, verkleuringen en gaten. Kleding die in je kast hangt met het kaartje er nog aan. Kleding waar je op uitgekeken bent. Kleding speciaal gekocht voor een feestje. Schoenen die net een maatje te groot zijn. Die lever je in bij de incheckbalie. Je krijgt een bon mee met daarop het aantal kledingstukken dat je hebt ingeleverd. En dan begint de speurtocht langs de waslijn.


De Waslijn is dynamisch. In twee uur tijd komen er steeds meer stukken bij en gaan er steeds stukken af. Mijn blauwe jurkje? Die hing er nog geen 5 minuten. Mijn overige kledingstukken hingen er wel wat langer, maar er was wel interesse voor. En anders? Dan gaat het naar de Kledingbank en wordt er alsnog iemand heel blij. Het leukste ruilfeestje van het jaar.

image-6

Kwaliteit én kwantiteit
Zo was ik gisteren bij de Waslijn in Arnhem. Hier ruilde ik een jurkje, twee rokjes en een broek. Ik kreeg er voor terug: een zijden blousje, een blouse van Replay, een vintage blouse (hallo, blouse verslaafde, kies eens wat anders hihi) en een topje. Ik blij, de andere bezoekers blij en mensen die naar de Kledingbank moeten blij (hoewel ik zag dat ze daar een overschot hebben aan rokken, maar hopelijk is er een tienermeisje die deze hard kan gebruiken). Win Win Win.
Ik raakte in gesprek met leuke mensen. Bij sommige kledingstukken hoort namelijk een speciaal verhaal. Gekocht voor een fotoshoot, tijdens mijn eerste reis alleen, in een vintagewinkeltje in Frankrijk. Iedereen bleek wel kleren te hebben die ze nooit meer draagden, omdat ze toch te groot zijn of voor een speciale gelegenheid waren gekocht. Sterker nog; bijna alle vrouwen hadden kleding in de kast hangen met het kaartje er nog aan!

image-4

Ik wil ook!
De Waslijn bestaat sinds 2012 en is ontstaan uit de groeiende behoefte verbinding met elkaar te zoeken en bewuster en duurzamer te leven. Het verschil zit hem er in dat het evenement in de buurt plaatsvindt, dus de ideale ontmoetingsplek. Daarnaast is het openbaar, gratis toegankelijk voor iedereen (je betaalt immers met je kleding). De Waslijn wordt telkens op andere plaatsen gehouden. Dit omdat mensen zelf initiatief mogen nemen dit te organiseren. Als je contact zoekt via de Facebook pagina, helpen zij je op weg met middelen, advies en ondersteuning om je eigen Waslijn te organiseren.

Lees meer 
https://www.facebook.com/deWaslijn

About the author

Marleen

View all posts