Boekreviews: nog nooit meegemaakt

Inmiddels ben ik twee keer op vakantie geweest. Uiteraard met een stapel boeken en een e-reader (gekregen voor mijn verjaardag afgelopen mei. Ideaal in het vliegtuig en de trein). Ik las over dingen die ik nog nooit heb meegemaakt. Wat las ik?


PAAZ – Myrthe van der Meer
Uiteraard heeft iedereen al een recensie geschreven over dit boek van Myrthe van de Meer en ik begrijp waarom. Het verhaal is zo eerlijk, realistisch en makkelijk geschreven. Beeldend, gevoelig en humoristisch. Het is gebaseerd op waargebeurde ervaringen van Myrthe, nadat zij in een depressieve periode werd opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Het beste vind ik nog dat Myrthe ons duidelijk maakt dat psychische problemen iedereen kan overkomen, dat het door genetische problemen kan komen, ervaringen of lang sluimerend probleem.


De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje – Jonas Jonasson
Het boek ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’ was een van mijn favorieten van 2013. De film daarentegen vond ik een beetje tegenvallen, het mist het tempo en de humor van het boek, hoewel de droger humor van schrijver Jonas Jonasson is behouden. En dat is waar ik voor ben gevallen. Dit boek is in dezelfde stijl geschreven, vol geschiedenis en actualiteit, maar vooral vol humor. Vergezochte gebeurtenissen die alleen in animatiefilms kunnen gebeuren, met een knipoog naar onze huidige samenleving. Je moet er van houden, ik hou er van.


The Storied Life of A.J. Fikry – Gabrielle Zevin
Dit verhaal bracht ik mee naar Mexico. Nerd als ik ben, probeer ik elk boek uit te lezen, ook als ik het niets vind. Dit boek begon ontzettend traag. Ik had geen idee welke richting dit boek op ging. Een verhaal over een chagrijnige boekwinkeleigenaar? Nah, laat maar. Maar toen een klein meisje werd geintroduceerd, was ik om. Een speels verhaal over de zin van het leven, over veranderen en vooral over boeken en lezen. Het is niet een heel diepgaand verhaal, bijzonder geschreven of literair hoogstandje, maar het weet te vermaken. Vergezocht en toch dichtbij. Prima tussendoor, maar net niet compleet genoeg.

About the author

Marleen

View all posts