Colossal: verrassende kijk op het leven [film review]

Colossal lijkt eerst op een typische film over millennials. Gloria (Anne Hathaway) komt op een vroege ochtend thuis in haar überhippe appartement in New York, waar haar vriend Tim zich klaar aan het maken is voor werk. Gloria is nog dronken en Tim verbreekt hun relatie. De werkloze en vrijgezelle Gloria vertrekt naar haar geboortestad waar ze probeert haar leven weer op de rails te krijgen.

Tip: kijk vooral niet de trailer als je nog verrast wil worden. Lees de volledige recensie. 

Dat lijkt haar eerst redelijk af te gaan. Hoewel ze nog steeds vooral dronken rondloopt, maakt ze al snel vrienden en krijgt ze een baan. Maar dan blijkt dat die mooie jeugdherinneringen toch een duister randje hebben.

Colossal: kritisch op de maatschappij…

Colossal is een ontzettend leuke film! Het verhaal is ver gezocht, er zitten wat gaten in: een kritische kijker ergert zich hier misschien aan.

Maar bevat ook zoveel elementen uit het dagelijks leven. Gloria is in gevecht met zichzelf, met beter worden en volwassen worden. Het alledaagse nieuws loopt daar als rode draad doorheen.

De film heeft Aziatische fantasy elementen, een kritische kijk op de maatschappij en rauwe energie. Colossal is vermakelijk, spannend en ook grappig. Het haalt het bloed onder je nagels vandaan en je wisselt tussen en haat en liefde voor de hoofdpersonen.

…maar met een lach!

Laat je verrassen door dit bizarre, maar bijzondere verhaal.

Bekijk ook mijn eerdere film recensies 

About the author

Marleen

View all posts

3 Comments

  • Deze lijkt mij leuk! Leuke acteurs ook. En ik ga geen trailer kijken want die vind ik tegenwoordig zo uitgebreid je ziet meteen het leukste van de hele film…

  • Deze film lijkt me leuk. Ik heb nog een bioscoopbon liggen, dus daar moet ik maar een keertje heen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *