Popsongs in een klassiek jasje

In de grote zaal van Tivoli is iets bijzonders aan de gang. Midden in de zaal op het podium is een prachtig decor neergezet met een bloeiende boom en daaromheen diverse microfoons, standaards en een schitterende vleugel.

Jaarlijkse traditie Amsterdam Sinfonietta
Vanavond is het tijd voor de jaarlijkse traditie van het strijkorkest Amsterdam Sinfonietta. Een unieke reeks aan nieuwjaarsconcerten waar twee stromingen elkaar vinden. Dit jaar is het de beurt aan de Canadees/Amerikaanse singer-songwriter Rufus Wainwright, een groot liefhebber van klassieke muziek.
Continue reading

Herfstblues

Na weken vol hard werken, veel leren en daarna een heerlijke vakantie in Mexcio, ben ik nu weer helemaal terug op aarde. En wat is het hier koud zeg! Ik blijf lekker binnen, met een kleedje op de bank, thee, chocolade (ik heb nog steeds geen pepernoten gehad, terwijl ik normaal op 20 augustus al in de winkel sta…) en goede muziek. Echte herfstmuziek met emotie, donkerheid en prachtige teksten. Niet depressief, wel gevoelig. Geniet!

Damien Rice – I Don’t Want To Change You

Ben Howard – Forget Where We Were (audio only)

Continue reading

Eurosonic review | MacBooks, jonge mannen en top 40 folk

Het is weer voorbij: Eurosonic. Dit eerste festival van het jaar in Groningen is een showcase festival. Dit betekent dat onbekende bands uit heel Europa een half uur, maximaal 45 minuten optreden voor festival bookers, programmeurs van poppodia en artiestenbureau’s. Alles om het komende jaar geboekt te worden. Wie slaagde en zien we dit jaar zeker terug op de grote zomerfestival of tijdens een Europese tour? En wie wist het niet te overtuigen? 

Continue reading

Eurosonic tips!

De muziekverslaafde Marleen zat op zaterdag 23 november midden in Parijs. Maar toch lukte het om kaartjes te bestellen voor het eerste festival van 2014: Eurosonic Noorderslag. Tijdens dit festival leer je als muziekfan de nieuwste Europese bands, de grootste beloften en talenten van komend jaar kennen. Ik zag Ben Howard en Bastille hier nog onwennig op het podium staan. Continue reading

Top 10 albums

Als muziekjournalist word je aan het einde van het jaar gevraagd om een top 10 in te leveren van de beste albums van het afgelopen jaar. Met mijn lijst en die van vele anderen, werden de top 10 lijsten van Festivalinfo en ThePostOnline gemaakt. Wat was mijn top 10?

1. Editors – Weight of Your Love

2. The National – Trouble Will Find Me

3. Daughter – If You Leave

4. Bastille – Bad Blood

5. The Boxer Rebellion – Promises

6. Arctic Monkeys – AM

7. Woodkid – The Golden Age

8. Miles Kane – Don’t Forget Who You Are

9. Twenty One Pilots – Vessel

10. Michaël Prins – Rivertown Fairytales

Waarom deze lijst? Omdat dit de albums waren die mij blij en gelukkig maakten, albums die mij ontroerden en albums die roadtrips veel gezelliger maakten. Natuurlijk waren er meer, maar je moet tot een top 10 komen.