Dagje wijvenkraam: op de markt staan

Ik koop veel kleren. Ik bedoel: ik koop heel veel kleren. De meeste kleren koop ik tweedehands en vintage, veel geld geef ik er niet aan uit. Maar ik houd niet van veel spullen. En dus verkoop, ruil en doneer ik mijn kleding. Zo verkoop ik veel online op Marktplaats en Facebook. Regelmatig ga ik met zakken naar de bak van Leger des Heils en elke maand staan er mensen aan de deur voor een tas gratis spulletjes. Maar op een vlooienmarkt staan en verkopen? Dat had ik nog niet geprobeerd. Ik probeerde het op de Wijvenkraam.

Continue reading

Mooie vintage parels: zonnebrillen

Ik heb een zonnebrillenverslaving. Vraag mijn vriend maar, ze liggen werkelijk overal in huis. We zijn zelfs aan het kijken of we een speciaal plekje in ons nieuwe huis kunnen inrichten voor de brillen. De afgelopen maanden heb ik ook een paar vintage brillen gekocht. Grote, bijzondere, oude brillen. Graag wil ik mijn vondsten met jullie delen.  Continue reading

Vintage en meer bij de Wijvenkraam

Het is hier stil geweest, heel stil. Maar dat is nu voorbij! Ik heb namelijk goed nieuws: ik ben geslaagd! En dat betekent dat er weer tijd is voor leuke dingen: bloggen bijvoorbeeld. En shoppen…

Zo was ik een tijdje terug op bezoek bij de Wijvenkraam in Arnhem, wederom in de prachtige Eusebiuskerk. Dit leuke initiatief is over komen waaien vanuit Duitsland, waar de Wijvenkraam al een daverend succes is. En met recht!

Continue reading

Eindelijk… Vintage Per Kilo

Eindelijk. Eindelijk kon ik eens een keer naar Vintage Per Kilo. Want nu was ik geen 29,50 kwijt aan het treinkaartje, maar slechts 15 minuten van mijn tijd (want ik kon op de fiets). Vintage Per Kilo was in Arnhem! In de Eusebiuskerk (een prachtig grote, maar helaas al jaren in de steigers, midden in Arnhem) stonden de kledingrekken met vintage pareltjes en bijzondere tweedehands vonsten al op ons te wachten.

Zaterdagochtend 10 uur scherp (aldus de kerkklokken) sta ik klaar voor de deuren met een twintigtal andere mensen. Zowel vrouwen als mannen, zowel jong als oud. In een zwarte legging, een spijkerrokje, hemdje en blouse ben ik klaar voor de jacht naar de mooiste kleding voor de laagste prijs. Bij binnenkomst krijg ik meteen een stevige blauwe plastic tas in de handen gedrukt. Daarna betaal ik een euro om mijn tas/jas in een kluisje kwijt te kunnen. Ik kijk om mij heen. Overal staan rekken, liggen schoenen en bakken met riemen en tafels met accessoires. Ik ben vandaag op zoek naar shirtjes, rokken en iets leuks voor mijn moeder (die wilde eigenlijk heeel graag mee, maar woont zo ver weg. Volgende keer dan maar!).


Continue reading

Bejaardenhobby’s: een kijkje achter de schermen bij veilinghuizen en antiekshows

Niet op vakantie in de zomer. Saai. Op de regenachtige dagen zit je de hele dag op kantoor en ‘s avonds hang je voor de buis. Gelukkig was het WK voetbal daar, wat ik fanatiek volgde. Maar op regenachtige momenten dat het WK er niet was, mijn studieboek dicht lag en ik niet hoefde te werken, was het daar: mijn tweedehands tv programma’s.
Continue reading