Lekkerplek Uitspanning Boslust Utrecht

Het is alweer heul lang geleden (bijna 3 maanden) dat ik bij Uitspanning Boslust in Utrecht was, maar ik heb er goede herinneringen aan. Daarom wil ik ook deze plek nomineren als lekkerplek.

Sfeer
Mijn broer had voor mijn verjaardag (5 maanden eerder) concertkaartjes voor MGMT geregeld. Hij woont in Utrecht en ik kwam dus al wat eerder naar deze grote, gezellige stad om met hem ergens wat te eten. We kozen voor Boslust. Hij was hier al vaker geweest en op Twitter las ik goede verhalen over dit restaurant.

Binnen was het heel druk. De look-and-feel van de tent is geheel volgens eetcafé standaarden. De bruine tafels, de half ronde stoelen, kaarsje in het midden. Maar er hing een gemoedelijke sfeer. Niemand was gehaast of juist heel overdreven beleefd aan het eten. Het was een huiskamersfeertje, ik voelde mij meteen thuis. Wat ook opviel was de grote open keuken en het hysterisch grote krijtbord met aanraders, menu’s van de dag/week/maand. Beneden was nog een extra verdieping waar een groepje een borrel hield.

Door de drukte duurde het soms wel voordat de serveerster’s kwamen en ze zagen ook niet altijd als we zwaaiden. Maar daarvoor kwam dan meteen excuses en lekker eten, dus vooruit.

Voedsel
De serveerster kwam op een leuke manier aan de tafel. Ze vroeg waar we zin in hadden en gaf ons tips om te proberen. Het voorgerecht sloegen we over, want we wilden wel op tijd bij het concert zijn. Ik bestelde een speltbiertje. Dit biertje werd door Lindeboom bedacht voor de actie Geniet & Geef van KiKa. Van elk vat dat een horecaondernemer kocht, ging 50 euro naar het goede doel. En het was nog een lekker biertje ook. ” Lindeboom Speltbier is een blond-achtig bier met een sprankelend karakter en fruitig, moutige afdronk.”

Daarnaast nam ik een vegetarische lasagne met veel groenten, o.a. aubergine en bovenop een lekkere laag mozzarella. Ik had er een salade en stokbroodjes bij gekregen. Buikje vol! Broer nam Saté a la boslust. Dit was een “gemarineerde kipfilet met taugé, atjar, kroepoek en huisgemaakte pindasaus.”

Conclusie
Boslust is een gezellig café-restaurant in het centrum van Utrecht. Door de centrale ligging een ideale uitvalbasis na een dagje shoppen of voor aanvang van een avond stappen. Het eten was van prima kwaliteit, geen overdreven verrassingen, geen tegenvallers, gewoon goed. Een aanrader voor iedereen die snel wat wil eten, maar wel zeker wil zijn van voldoende keuze en goede kwaliteit (voor weinig geld).

En ik was blij dat we niet teveel hadden gegeten, want het concert van MGMT was tof, maar ontzettend spacey. 3D beelden, vreemde wezens (een vrouw met een staart, gewei en vierkante borsten ofzo) en vliegende ufo (letterlijk)

Meer weten over Boslust?
Klik hier voor de website >
Klik hier voor Twitter >
Klik hier voor de beoordelingen >

About the author

Marleen

View all posts