Rainy days | Wat te doen

Bah, wat was het vies weer afgelopen weekend. Gelukkig nu een paar droge dagen, maar het weekend lijkt weer rampzalig te worden! Geen zin om de deur uit te gaan – en hoef je ook niet – maar bang om je te vervelen? Alle blogs gelezen en net uitgebreid online gewinkeld? Dan heb ik een paar leuke tips!

Schilderen
Bij Flying Tiger  & Xenos kocht ik onlangs een lading verf en kwasten. Dit om een paar DIY projectjes te doen. Maar nu had ik al dat verf nog over. Bij de V&D zag ik 3 kleine canvasdoeken voor 1,29. Koopje. Ik kan totaal niet schilderen of tekenen, dus niet lachen. Maar het was onwijs ontspannen en leuk om een keer weer te schilderen. Ben jij meer van het ‘nuttig’ besteden van je tijd? Kijk op Pinterest voor leuke Do It Yourself projecten. Behoefte aan een leuke bloempot of eindelijk een keer die kast opknappen? Een regenachtige dag is het ideale moment om aan de slag te gaan! Lekker creatief bezig zijn.

foto 5foto-13

Lezen
Meh, regen, niet leuk. Maar wel lekker warm als je met een dekentje, een pot thee (of hete chocolademelk) en pepernoten op de bank neerploft en een goed boek pakt. Eindelijk tijd om dat verhaal waar iedereen het over heeft (A Fault in Our Stars bijvoorbeeld) te lezen.

Spelletjes
Dit weekend kwam mijn schoonvader logeren. Jaaa, wij zitten nu op zo’n leeftijd dat onze ouders bij ons komen slapen, haha. Vriend en ik zijn ontzettend spellengek. We hebben veel gezelschapspellen, bordspellen en kaartspellen. Genoeg om een heel weekend mee te vermaken. Wij speelden Triviant (ik won 1/2), Top 2000 (ik won 1/3), Pimpampet (ik won 1/2). Als je met meer dan 1 persoon bent: trek dan weer eens zo’n spel uit de kast! In je eentje? Kijk op Facebook of in de Play/App Store. Mijn favorieten? Pas op voor verslaving – Mindfeud, De Slimste, Farmville 2 en Angry Birds. Ook al zijn deze zoooo retro.

foto 2

Films of series kijken
Zooooooveel te zien, zo weinig tijd! Gelukkig heb je in het weekend opeens zeeën van tijd. En nu de herfst weer begonnen is, zijn er ook weer veel nieuwe series online te kijken. En filmtips nodig? Die vind je ook op mijn blog.

Koken!
Vind je koken verspilling van tijd of ben je iemand die er altijd een feestje van maakt? Dat maakt niet uit, in het weekend heb je meer tijd. Van koekjes tot taarten, soepjes en broodjes tot uitgebreide maaltijden? Alles kan, hoe snel en uitgebreid je het ook wil hebben? Inspiratie vind je hier, hier, hier, hier en hier. Dit heb ik dit weekend gemaakt: lasagna – zelf saus gemaakt uiteraard – met ui,  courgette, gehakt en paprika (pittige versie dus). En een heerlijke gevulde groentensoep.

foto 1foto 4

Moodboards
Ik had het hierover al over Pinterest. Dit weekend heb ik werkelijk uren gespeurd op Pinterest. Moodboards maken. Wil je bijvoorbeeld inspiratie voor een nieuwe slaapkamer? Op zoek naar winterlaarzen? Herfstrecepten? Kuntstwerkjes? Maak leuke moodboards op Pinterest voor inspiratie en deel met vrienden. Nog leuker? Zelf een moodboard maken. Heb jij nog tijdschriften? Een kleurenprinter? Prit, kleurpotloden en een schaar? Neem een vel papier en ga plakken, creëren. En vooral delen op Facebook of een blog he?!

Zelf bloggen
Over hoeveel gave dingen je hebt gedaan vandaag.

 

foto 2

 

Wat doe jij op regenachtige dagen? 

 

 

About the author

Marleen

View all posts