Beste homemade meubels

Ik heb gewonnen! Ik kreeg vorige week een mail van Team Confetti dat is het boek ‘Design objecten om zelf te maken 2′ had gewonnen. En oh wat vinden we dat leuk! Want de helft van onze meubels is zelfgemaakt en bedacht door ons. We kregen meteen alweer nieuwe ideeen. Een betonnen krukje, een pvc tafel, het steigerhouten bankje. Ik ging meteen googelen en kwam met nog veel meer ideeen!


Bron foto

Werkbank wastafel
Vandaag zag ik bij Eigen Huis en Tuin (ja dat kijk ik soms!) het apartement van James van der Velden uit Amsterdam. De site Roomed.nl mocht ook bij hem binnenkijken. Wat een geweldig en gaaf huis! Maar wat mij het meest opviel in die uitzending van Eigen Huis vandaag, was de badkamer van James. Het wastafelmeubel was gemaakt van een oude werkbank. Hoe gaaf! En volgens mij kan je die zelf ook best zelf maken!


Bron foto

Steigerbuisdroom
Wij zijn dol op steigerbuizen. Vriendje maakte een eettafel, salontafel, kapstok en kledingrek van steigerbuizen. Stoer, industrieel en mooi design. Ideaal dus. En daarom dacht ik doen ik dit bed zag: is dat niet heel erg passend voor ons huis! Mijn vriend wil liever iets met zwarte buizen, maar ach, voor alsnog is ons ikea bedje ook nog wel erg fijn.


Bron foto

Natuurlijk kledingrek 
Hoe simpel kan cool zijn? Je hebt een mooi, stevig stuk boomtak nodig en een stuk touw. En een paar verbindingstukken in de muur met haken en tadaa, je hebt de coolste kledingrek van de buurt. Dacht ik zo.


Bron foto

Altijd en overal kratjes
Houten kistjes/kratjes zijn mulitfunctioneel. Je kunt ze gebruiken als nachtkastje of als opberger of aan de muur hangen. Maar dit meubelstuk vond ik ook echt mooi. Drie kistjes op elkaar maakt het meteen een hele kast. En door er een frame en wieltjes onder te monteren kan je hem altijd en overal plaatsen.


Bron foto

Nog een kistje, want zo multifunctioneel als ze zijn, heb ik meerdere favorieten. Deze ‘tafel’/staand kastje bijvoorbeeld.

Heb jij eigen/hand/zelfgemaakte meubels?

About the author

Marleen

View all posts