Fastfoodrestaurant met smaak

Als liefhebber van gezond en lekker eten, kun je het niet maken om naar een typisch fastfoodrestaurant te gaan. Gezond? Nope. Lekker? Niet echt. En toch pak ik weleens een McKroket van McDonalds en de Chili Cheese nuggets van Burger King als hongerstiller. Toch kwam ik in 2015 in Londen (op vliegveld Stansted) langs een fastfoodrestaurant dat wel kwaliteit leverde! Leon Restaurant.

Leon Restaurants opende hun eerste vestiging in het toffe Carnaby Street in Londen in 2004. Een half jaar na opening waren ze al tot beste nieuwe restaurant van het Verenigd Koninkrijk benoemd. Inmiddels hebben ze 22 restaurants in hun thuisland. Slogan? Naturally fastfood. Oftewel, snel klaar, makkelijk mee te nemen gerechten, maar allemaal van verse ingrediënten.

Leon restaurants 35

Wat staat er op het menu bij LEON?

Voor het ontbijt eet je bakjes met gepocheerde ei, champignon muffins of kwark met blauwe bessen en zaden.
Als lunch ga je voor een hot box. Een kartonnen doosje met bijvoorbeeld langzaam gegaarde kip met limoen en groene olijven. Of een 100% rundvlees gehaktbal met tomaten saus.
Voor de avond een hot box met thaise groene curry, een wrap met chorizo en kip, een quinoa salade met gedroogde tomaten of een salade van broccoli, komkommer, quinoa, feta, munt, peterselie en pijnboompitten.
Tussendoortje? De frietjes zagen we bijna bij iedereen liggen. Ze zien er uit als mais chips. Ook lekker brood met een hummuspaprika dip. En de fairtrade koffie met biologische melk is natuurlijk ook helemaal top.

Leon restaurants 13

Kip wrap vol smaak 

Ik at de chorizo en kip wrap. Deze had zoveel smaak dat ik het meteen jammer vond dat ik er maar 1 had. De groenten (augurk, sla, wortel) waren stevig en vers en de chili én knoflooksaus maakten het geheel af. Zelfs de wrap zelf smaakte mij beter dan thuis. En ik ben een wrap eter hoor, ik eet het wekelijks!

Waar vind je Leon Restaurants?

Het is engels, dus in Engeland. Maar je vindt ook een op Schiphol!
Het zijn vooral take-away restaurants op vliegvelden (Heathrow en Stansted) en op treinstations (King’s Cross). Met als reden dat ze graag snel internationaal willen uitbreiden. En waar vind je een groot internationaal publiek? Juist, op vliegvelden. En dan hopen dat de toeristen massaal enthousiast gaan bloggen over het lekkere eten… Ja dat dus. En lukt het al? Ja, Leon gaat ook uitbreiden naar Amerika.

LEON - web res 1024 px 93

Alleen maar positieve verhalen? Dat kan toch niet?

Hoewel ik voor 99% positieve reviews vond, zijn er natuurlijk altijd een paar kritische punten. Wat is het geval, doordat er zoveel goede verhalen en beoordelingen waren over Leon Restaurant, hadden sommige nieuwe bezoekers niet door dat het eigenlijk om een fastfoodrestaurant gaat. Dan is het even schrikken als je in een lange rij moet wachten en dienbladen moet afruimen. Op een vliegveld/treinstation weet je niet beter natuurlijk. Ook lees je dat het niveau wel kan verschillen per restaurant. Misschien toch iets te snel uitgebreid?

Is het betaalbaar? 

Tussen de 5,25 euro (voor een salade) en 9,60 euro (voor een hotbox). Frietjes of koffie heb je voor ongeveer 2,50 euro. Voor Engelse begrippen prima te doen.

Nog een kleine tip! In meerdere restaurants in London kwam ik op het menu het volgende tegen. Bij elk gerecht staan letters zoals G of GF voor glutenvrij. Zo zijn er bijvoorbeeld ook letters voor vegetarisch en vegan eten (ja, uiteraard twee verschillende letters), lactose- en verzadigd vetvrij. Handig toch?

Leon-Stansted-1
Leon Restaurant Stansted

Foto’s met toestemming verkregen van Leon Restaurants

About the author

Marleen

View all posts