Concert review: Blink-182 – Ahoy Rotterdam

Een jaar geleden verscheen het zevende studioalbum – California – van Blink-182. Zonder Tom DeLonge, maar met Alkaline Trio’s gitarist Matt Skiba. Tom werd onlangs nog verkozen tot ‘ufo-onderzoeker van het jaar’, zijn tijd als frontman van Blink is helaas voorbij. Hoewel hij eerder dit jaar in een interview nog aangaf wel terug te willen naar de band, moeten we het bij het concert in Ahoy doen met Matt. Is het Blink-182 in een nieuw jasje of meer een coverband?

Blink-182 grootste hits alweer 20 jaar

Blink-182 is een van de grootste poppunk bands uit zijn tijd. Het tweede studioalbum Dude Ranch met bekende songs zoals ‘Josie’ en ‘Dammit’, vierde onlangs zijn 20e verjaardag. Toch is de zaal niet uitverkocht en oogt het zelfs een beetje leeg. De zaal wordt gelukkig snel gevuld met de zang van Mark Hoppus en Matt Skiba. In rap tempo slingeren ze ‘Feeling This’ en ‘The Rock Show’ de zaal in.

Blink-182 stond nooit bekend om de zangkwaliteiten. Ook op albums klinken de stemmen van Tom, Mark en Matt niet altijd even zuiver. Dat is dan ook meteen de kanttekening bij de set vanavond. De zangers zitten er soms naast en raken zelfs een enkele keer de tekst kwijt. Gelukkig zingen de – veelal mannelijke – fans zo luid mee, dat zij met gemak de zang overstemmen.

Lees verder op Festivalinfo

About the author

Marleen

View all posts