Hunt for the wilderpeople

Filmreview Hunt For the Wilderpeople

De trailer triggerde ons afgelopen september om deze film te gaan kijken. Hij leek erg grappig en interessant. Maar het bleek zoveel meer dan dat…

Hunt for the wilderpeople

Het verhaal

Een opstandige jongen Ricky Baker (Julian Dennison) uit de stad, wordt geplaatst bij een pleeggezin op het platteland. Volgens de jeugdzorg zijn allerlaatste optie. Zijn verblijf op het platteland gaat hem niet helemaal vlekkeloos af en op een dag verandert alles. Ricky vlucht de wildernis in, waar hij samen komt met zijn chagrijnige, botte pleegoom  (Sam Neill) – en totaal het tegenovergestelde van Ricky. Wanneer de twee verdwalen in de bossen moeten ze hun koppigheid laten varen en samenwerken. Helemaal als blijkt dat een nationale klopjacht wordt georganiseerd om het duo te vinden…

Mijn mening

Ik ben een behoorlijke fan van Taika Waititi, heb mij rot gelachen om What We Do In The Shadows en ook bij Hunt for the Wilderpeople heb ik meerdere malen hardop gelachen. De Nieuw-Zeelandse humor zou niet iedereen aanspreken, maar als je van droge humor, laagdrempelige en flauwe (woord)grappen houdt, dan zit je wel goed. Maar de humor is niet het enige wat deze film maakt. Het is een coming-of-age film zoals geen ander. De ontwikkeling die de twee hoofdpersonen doormaken is echt subliem. Hoe ze veranderen tijdens het verhaal en dichter naar elkaar toe groeien. De opstandige jongen en de chagrijnige oude man zijn aan het einde een stuk beter te accepteren. De prachtige beelden van Nieuw-Zeeland (wat is het daar toch prachtig!) en de bijzondere cinematography maken het een lust voor het oog. Daarnaast is het ook gewoon een vermakelijke avonturenfilm over overleven, vriendschap, familie, liefde en goed versus kwaad. Het is een complete film met een ongelooflijk verhaal. Het is misschien wel het meest onderschatte film van dit jaar, maar hij staat zelfs bij de bekende filmvloggers in de top 10 of krijgt hij een eervolle vermelding. Zeker kijken als je van artsy-feelgood houdt. Mijn favoriet van 2016. 

Cijfer 
9/10

About the author

Marleen

View all posts

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *