Hunt for the wilderpeople

Hunt For the Wilderpeople: leukste film van 2016 [film recensie]

De trailer van Hunt for the Wilderpeople triggerde ons afgelopen september om deze film te gaan kijken. Hij leek erg grappig en interessant. Maar het was zoveel meer dan dat…

Hunt for the wilderpeople
Vluchten in de wildernis

Een opstandige jongen Ricky Baker (Julian Dennison) uit de stad, wordt geplaatst bij een pleeggezin op het platteland. Volgens de jeugdzorg zijn allerlaatste optie. Zijn verblijf op het platteland gaat hem niet helemaal vlekkeloos af en op een dag verandert alles. Ricky vlucht de wildernis in, waar hij samen komt met zijn chagrijnige, botte pleegoom (Sam Neill). Zijn pleegoom is totaal het tegenovergestelde van Ricky. Wanneer de 2 verdwalen in de bossen moeten ze hun koppigheid laten varen en samenwerken. Helemaal als blijkt dat een nationale klopjacht wordt georganiseerd om het duo te vinden…

De humor van Taika Waititi

Ik ben een behoorlijke fan van Taika Waititi. Ik heb mij rot gelachen om What We Do In The Shadows en ook bij Hunt for the Wilderpeople lachte ik meerdere malen hardop. De Nieuw-Zeelandse humor spreekt niet iedereen aan, maar als je van droge humor, laagdrempelige en flauwe (woord)grappen houdt, dan zit je wel goed.

Hunt for the wilderpeople: coming of age film

Maar de humor is niet het enige wat deze film maakt. Het is een coming-of-age film zoals geen ander. De ontwikkeling die de 2 hoofdpersonen doormaken is subliem. Hoe ze veranderen tijdens het verhaal en dichter naar elkaar toe groeien. De opstandige jongen en de chagrijnige oude man zijn aan het einde een stuk beter te accepteren. De prachtige natuurbeelden van Nieuw-Zeeland en de bijzondere cinematography maken het een lust voor het oog. Daarnaast is het ook gewoon een vermakelijke avonturenfilm over overleven, vriendschap, familie en liefde. Over goed versus kwaad. Het is een complete film met een ongelooflijk verhaal. Het is misschien wel het meest onderschatte film van dit jaar. Maar bij de bekende filmvloggers staat hij in de top 10 of krijgt hij een eervolle vermelding. Zeker kijken als je van artsy-feelgood houdt. Mijn favoriet van 2016. 

Cijfer 
9/10

About the author

Marleen

View all posts