nick mulvey concert doornroosje

Concert review: Nick Mulvey – Doornroosje

Slechts een paar dagen voor zijn concert in Nijmegen, brengt Nick Mulvey zijn EP Dancing For The Answers uit. Met twee studio albums en meerdere EP’s is Nick geen beginner meer in muziekland. Geen wonder dus dat hij vanavond in een goed gevuld Doornroosje staat.

In tegenstelling tot Nick Mulvey, zijn er weinig fans voor de Nederlander Christof van der Ven. Tijdens zijn set wordt zoveel gepraat dat de bezoekers wel weten wat de buurvrouw heeft gegeten, maar niet wat Christof zingt. Christof zelf vindt het wel meevallen, hij vindt het publiek best betrokken. Misschien is hij erger gewend, zijn verhaal is zeker de moeite waard om naar te luisteren.

Christof is verder

Als vroege twintiger verliet Christof ons land, om in Ierland fulltime muzikant te worden. Hij begon – net als veel bekende singer-songwriters – als straatmuzikant en speelde in pubs. In London gaat zijn solocarrière iets voorspoediger als hij in het voorprogramma van The Staves, The Boxer Rebellion en Bear’s Den mag spelen. Later staat hij zelfs – als sessiemuzikant bij Bear’s Den – op grote festivals als Glastonbury. Wat brengt Christof mee terug naar Nijmegen? Een bijzondere en schelle zangstem met lieve, rustige liedjes. Niet heel toegankelijk, maar wel doordacht. Voor de liefhebbers van kleine muziek.

Nick Mulvey zoekt de grenzen op

De muziek van Nick Mulvey is eerder bombastisch te noemen, dan klein. Met stevige drum, synthesizer en ritmisch gitaar, zetten Nick en zijn bandleden een goede set neer. Rustige ballades en dansbare song wisselen elkaar af. Openingssong ‘We Are Never Apart’ is geen gemakkelijk begin, maar het publiek luistert dankbaar. Tijdens ‘Myela’ doet hij er nog een schep bovenop met tempowisselingen en verschillende zanghoogten.

Nick durft te experimenteren zonder een seconde te vervelen. Met een knauwend stemgeluid, bijzonder gitaarspel en unieke teksten trekt hij het publiek gemakkelijk mee. De stille ballades zijn emotioneel zwaar, maar met dansbare songs als ‘Unconditional’ en ‘Transform Your Game (We Remain)’ heeft hij een goede set voor op de zomerfestivals.

Lees verder op podiuminfo.nl 

Benieuwd naar andere concertrecensies? Bekijk ze allemaal bij live  

About the author

Marleen

View all posts