Boek recensie | Ik en jij

Op zoek naar een boek dat je snel uitleest. Omdat 1. hij dun is. 2. je leest hem in één adem uit, zo interessant. 3. goed geschreven is? Probeer ‘Ik en Jij’ van Niccolò Ammaniti.

Het verhaal
In dit verhaal van de Italiaanse schrijver Niccolò Ammaniti, speelt de veertienjarige Lorenzo de hoofdrol. Al sinds zijn kleuterjaren heeft hij weinig tot geen aansluiting met zijn leeftijdsgenoten. Hij is het tupe dat menselijk contact wetenschappelijk benaderd (ik lees tussen de regels door: autistisch). Tot dat zijn halfzus Olivia op de stoep staat, met haar eigen problemen.

Oordeel

Dit verhaal leest als een trein. De schrijfstijl is erg plat, waarmee ik bedoel dat er weinig emoties worden uitgelegd. Geen poeha, maar erg direct. Je leest veel over gevoelens en gedachten tussen de regels door, de schrijver laat het aan de lezer over om verbanden te leggen.
Ondanks de oppervlakkige stijl, is het een dramatisch verhaal over twee jonge Italianen met verschillende problemen. En het einde, pff.

Gekocht bij bol.com voor 5 euro.

Cijfers
7/10

About the author

Marleen

View all posts