Dutch Design Week | Home Deco Part ||

Vorig weekend was ik op de Dutch Design Week. Met mijn vriend heb ik drie locaties bezocht. TU/e, Strijp S en het Design Perron. Ik zag interessant design waarmee de toekomst kan veranderen, design waarmee ouderen geholpen konden worden, maar uiteraard ook huiselijk design. Hier deel twee van mijn home deco favorieten!

DSC_1128

Locatie: TU/e, gratis
Deze lamp reageert op beweging! Hij draait met jouw mee of juist tegen jou in. Op die manier heb jij het licht waar je licht wilt. Waar je heen gaat. En het ziet er nog leuk uit ook, een helft van de lamp is open, de ander heeft een spiegellaag.

DSC_1166

Locatie: Klokgebouw, 6 euro 
Jullie weten inmiddels wel dat ik van industriële lampen houd. Deze vond ik erg stoer. Ik zou hem zelf niet zo snel ophangen, omdat ik het onderste gedeelte wat ‘hard’ vind.

DSC_1203

Locatie: Klokgebouw, 6 euro
Een klok zonder cijfers, maar doordat een paar ‘puntjes’ zijn weggelaten, is het meteen duidelijk hoe laat het is. De klok zag er van alle kanten anders uit, een leuk 3D effect. En zeg nou zelf, aan een grote en kleine wijzer heb je eigenlijk al genoeg.

DSC_1165 DSC_1163 DSC_1164

Locatie: Klokgebouw, 6 euro
Die Robert Bronwasser. Hoe gaaf zijn deze producten van hem! Alledaagse objecten in een ander jasje. In een stoffen jasje ja! Een kapstok, televisie en tijdschrifthouder in het stof. En dan simpele, neutrale looks van de klok en wijnrek uit één stuk licht kunststof. Volgens Robert moeten producten logisch en functioneel te zijn. Vandaar weinig poeha, maar zoveel stijl en sfeer. Like.

DSC_1153 DSC_1152

Locatie: Design Perron, gratis
Met een stalen frame kan je vele kanten op. Wat dacht je van een kunststoffen stoel. In alle kleuren verkrijgbaar en zit nog prima ook.

DSC_1159

Locatie: Klokgebouw, 6 euro
Ik hou van lampen met zichtbare peertjes. Deze wil ik ook graag nog met jullie delen. Het effect met de draad verstopt in een houten koker, erg leuk.
foto 1

Locatie: Design Perron, gratis
Ik zoek nog een simpele oplossing voor in mijn slaapkamer. Zodat mijn vriend niet elke avond zijn kleren op de grond gooit, maar netjes neerlegt. Of hangt. We hebben een inloopkast, dus een kast is niet nodig, maar een rekje zou ideaal zijn. Deze vond ik erg mooi, hoewel ik meer van de vierkante vormen ben, dan de ronde. En die koffer vind ik ook gaaf trouwens!

foto 2

Locatie: Design Perron, gratis
Zelfde slaapkamer als hierboven. Maar dan rekjes aan de muur, strak en industrieel. Totally me dus.

foto 3

Locatie: Design Perron, gratis
Last but totally not least. Deze plankjes zijn uit een stuk gemaakt van polyester. En kijk nou hoe origineel met een gat erin voor een vaasje!

About the author

Marleen

View all posts