Review | Devon Sproule & Mike ‘O Neill – Colours

Devon Sproule & Mike ‘O Neill –  Colours
[CD, Tin Angel/Sonic Rendezvous/It’s All Happening]

Met acht albums op zak, mag je Devon Sproule een echte veteraan noemen in het muziekvak. Ze noemt zichzelf een jonge vrouw (31) met een oude ziel (ze ging vroeger met veel ouderen om en hun levensverhalen vormden inspiratie voor haar liedjes). Haar stijl is een bijzondere mix van indie pop, folk, blues, jazz en country. Gevoelige en rustige songs vormen dan ook de basis van het album ‘Colours’. Ze heeft een groep rasmuzikanten ingeschakeld die de liedjes meer body geven en met sidekick Mike aan haar zijde worden de liedjes wat steviger. Toch blijft Colours een luisterplaat. Haar stem is zo zuiver, dat het onjuist voelt om te gaan swingen of meezingen, bang om de puurheid van het liedje te verpesten. Met openingsong ‘You Can Come Home’, raakt Devon de indierock, terwijl single ‘You Can’t Help It’ een bijna sixties liefdesballade is. Die diversiteit is prachtig voor een muzikant, maar maakt het album weinig toegankelijk. Bij elk nummer sta je weer versteld welke richting ze opgaat, op het moment dat het liedje begint te groeien, is zij al weer op weg naar een ander genre. Alleen voor liefhebbers van alle bovenstaand genoemde genres, dan biedt het album een uitgelezen kans om jezelf te trainen.

 

 

About the author

Marleen

View all posts