Lekkerplek De Biechtstoel Groningen

“Grand Café en Restaurant De Biechtstoel, dat is zondig genieten van voortreffelijke gerechten tussen de heiligen.” Vraatzucht, jaloezie, hebzucht. Ik heb last van zonden als ik eet bij De Biechtstoel. Dit eetcafe aan de Damsterdiep in Groningen is er een die alle bovennatuurlijke zintuigen doet tintelen.

Sfeer
Onder het oog van tientallen Mariabeelden en engeltjes zitten de gasten aan de standaard bruine eettafels en op de standaard bruine stoelen. De ruime hoeveelheid beelden maakt de zaak wel interessanter dan de standaard eetcafés. Er stonden grote druipkaarsen op tafel, er waren zowel vintage lampen als klassieke kroonluchters en modern servies. De gasten variëren van stelletjes tot aan groepen studenten tot aan familiediners. Dit maakt het een bont gezelschap, maar vooral erg gezellig (en luidruchtig). En leuke, vrolijke en eerlijke obers en serveersters, dat mag ook wel eens gezegd worden!

DSC_0023

Voedsel
Als voorgerecht nam ik een mandje broodjes met tapanade, hummus, pesto en kruidenboter. Vooral de hummus was heerlijk. Smaakvol en romig. Het brood was ook erg smaakvol. Meest geliefd aan onze tafel was de proeverij. Dit voorgerecht bestond uit een aantal voorgerechten die op de kaart stonden. Dus een stokbroodje met kruidenboter, een garnalenkroketje, gerookte makreel hapje, een loempia en meer.

Als hoofdgerecht had ik ossenhaaspuntjes met kastagnechampignonsaus, een pepertje en een mini quiche. Op tafel stonden nog frietjes en een salade (wel wat weinig trouwens, maar het hoofdgerecht an sich vulde al goed). De hoofdgerechten op kaart waren seizoensgebonden. Van visschoteltje tot kaasfondue, van wildgerechten tot aan een vegetarische groentenlasagne.

Voor het toetje dacht ik aan het voorgerecht. Er stonden namelijk twee proeverijen op de kaart. Een daarvan een uitgebreide proeverij. De andere met een cappuccino. Ik koos voor de laatste en kreeg een cappuccino, een bakje hemelse modder (chocolademousse), Crême brûlée en een petit fours (cakeje). Heeeeerlijk!

De wijnkaart was ook zeer uitgebreid. Wij kozen een huiswijn chardonnay. Erg smaakvol.

DSC_0011

Conclusie
Hoewel een bijzondere locatie, niet de warmste of gezelligste. Het was ook erg druk, dus luidruchtig (aan het eind van de avond waren wij vooral de luidruchtigen). We hebben er wel lang over gedaan, vier uur in totaal. We waren dan ook met 12 mensen en hadden uitgebreid gekletst (en wisselenden na elke ronde van plek). Het eten maakte veel goed, want ik had over niets te klagen. Ik geloof dat alleen de makreel niet uitmuntend was, maar het eten krijgt een dikke 8 van mijn tafelgasten.

DSC_0029 DSC_0035

About the author

Marleen

View all posts