Paris | picture journal day one

Het was stil op mijn blog. Stil, want ik zat op een warme hotelkamer in het mooie Parijs. Samen met mijn vriend, een lekker weekend weg. Enerzijds om ons 2 jaar samen te vieren, maar ook omdat we het gewoon leuk vinden om steden te ontdekken. Dit weekend waren we in Parijs. Hier een paar foto’s van dag 1: vrijdag.

Allereerst een paar foto’s van mijn Instagram. Ons hotel lag in Montmartre en was net mooi opgeknapt. Daarnaast onze eerste ontmoeting met de Eiffeltoren. En ‘s avonds gingen we naar Shakespeare and company (goede tip Tessa!) waar Sam Amidon (liefde!) optrad. Twee vliegen in één klap tijdens dit ‘huiskamer’ concert. Te gaaf!

Schermafbeelding 2013-11-27 om 21.13.03 Schermafbeelding 2013-11-27 om 21.13.13 Schermafbeelding 2013-11-27 om 21.13.22

Op dag 1 kwamen we in de drukte van Parijs terecht. Getoeter, voordringen, bijna botsingen, het hoort erbij. We deden er dan ook een uur over om vanaf de rondweg bij ons hotel te komen. Toen we eindelijk op pad gingen, hadden we nog geen 2 uur over voordat het licht werd. Dus veel foto’s hebben we niet van dag 1. We kochten een metrokaart en gingen op ontdekking. Het was ijskoud en er waren donkere wolken. Maar ik heb de foto’s niet bewerkt, dus hopelijk vinden jullie ze wel leuk!

DSC_0468

DSC_0474

DSC_0473

Hierboven Hôtel des Invalides. Hôtel des Invalides werd gebouwd in opdracht van Lodewijk XIV als de opvang van oude en gehandicapte soldaten. Tegenwoordig wordt het pand gebruikt als museum. Er zitten drie musea die samen een zeer groot militair museum vormen.

DSC_0503

DSC_0512

DSC_0501

De Eiffeltoren. Wat een ding zeg! Ik snap niet dat mensen in die lift naar boven durven. Ik heb geen hoogtevrees, maar dit ding lijkt zo instabiel, zo oud, ik blijf lekker beneden. Een prachtige constructie van staal met klinkers. Heel industrieel.

DSC_0461

Deze brug over de Seine is een bekende. Namelijk de Pont de Alexandre III. Prachtig met dat bladgoud met aan de ene kant de Grand Palais en aan de andere kant Invalides. En met uitzicht op de Eiffeltoren.

About the author

Marleen

View all posts