A Hologram for a King / Hologram voor de koning [Boek recensie]

Een man met weinig in het leven. Een midlifecrisis ligt op de loer als Alan vertrekt naar het Midden-Oosten voor zaken in A Hologram for the King. Van zaken doen komt weinig terecht. Alan raakt verstrikt in een strijd met zichzelf en met zijn familie. Bijzondere vriendschappen doen hem nadenken over zijn leven en relaties.

Over auteur Dave Eggers

Dave Eggers is bekend van De Cirkel uit 2013. Dit boek riep veel discussies op over privacy, transparantie en de rol van de sociale media. Hologram for a King was eveneens een succesvol boek, zelfs verfilmd met Tom Hanks in de hoofdrol. Is het succes terecht?

A Hologram for a King mist vaart

Al met al een goed geschreven boek, maar er zit weinig vaart in. Halverwege het boek zit het verhaal een beetje vast, iets wat tegen het einde weer goed wordt gemaakt. De strijd die Alan voert met zichzelf had wat mij betreft nog wat meer de aandacht mogen krijgen. De bijzondere wereld waarin Alan beland doet veel met de lezer, laat je fantasie de vrije loop. Zijn ontmoetingen met Youssef vormen de hoogtepunten van het boek.

Cijfer
6/10

About the author

Marleen

View all posts