ANP Contactloos betalen

Contactloos betalen

Ben jij ook zo’n fan van contactloos betalen? Ik wel. Het is snel en gemakkelijk. Maar is het ook veilig? Wat zijn de voor- en nadelen van contactloos pinnen?

Wat is contactloos betalen?


Bij contactloos betalen kun je betalen met de betaalpas of mobiele telefoon door hem kort bij het betaalapparaat te houden.

contactloos-raamsticker-webshop

Wat zijn de regels?

Bij bedragen tot en met  € 25,- is geen pincode nodig, daarna moet je wel een pincode invoeren. Ook als je die dag al meerdere dingen contactloos hebt gekocht en de waarde boven de 50 euro is uitgekomen, moet je de pincode invoeren.

Je kunt betalen bij automaten waar een contactloos logo staat (zie hierboven). Meestal zit er een kaartje aan het pinapparaat, zodat het extra opvalt. Bij de ene automaat betaal je door de pas/mobiel aan de zijkant te houden. Bij de andere leg je de pinpas bovenop het scherm. Dit staat aangegeven.

Wil je weten of je ook contactloos kan betalen met jouw pinpas? Dan staat het icoontje ook op je pinpas. Bij mij op de achterkant.

Wat zijn de voordelen van contactloos betalen?

  • Het scheelt ontzettend veel tijd in de rij. Mensen staan dus minder lang te wachten. Het gaat veel sneller.
  • Het is makkelijk, omdat je niet van alle passen de codes moet onthouden (moet je natuurlijk wel, maar voor deze kleine bedragen niet).
  • Je hoeft geen kleingeld te hebben (kleine bedragen betaal je lekker snel met je pinpas of mobiel).

En de nadelen?

De meeste mensen durven nog niet contactloos te betalen. Iedereen kan dan toch met jouw pinpas betalen? Ja en nee. Ja, als iemand jouw pinpas heeft gevonden, kan hij er mee pinnen, maar:
1. Niet meer dan 50 euro per dag
2. Geen grote aankopen / bedragen
3. Geen cash (daar heb je toch echt je pincode voor nodig).
En na één of twee dagen heb je vast wel door dat je pinpas weg is.

Ander nadeel is dat je minder vaak jouw pincode nodig hebt en dus sneller vergeet. En voor grotere bedragen heb je die toch echt nodig!

Ben jij al overtuigd? Ga je vanaf nu contactloos betalen?

 

 

About the author

Marleen

View all posts