Liebster Award

Wat een verrassing! Anne van vierentwintiglentes heeft mij genomineerd voor een Liebster award. Het doel van deze award is om meer blogs te leren kennen. Als beginnende blogger (of beter gezegd herintreder) doe ik dus graag mee! Bedoeling is dat je de 11 vragen beantwoordt van de blogger die jou heeft genomineerd, zelf 11 vragen bedenkt en dan weer 11 bloggers nomineert. Voor die laatste twee punten – lees maar onderaan. Hier in ieder geval de 11 antwoorden. Kunnen jullie mij beter leren kennen. Dank lieve Anne! <3
1. Waarom ben je begonnen met bloggen?
Schrijven is mijn passie en heb jarenlang blogs gehad. Toch een paar jaar geleden gestopt. Alleen nu miste ik het te erg. Ben nog wel aan het zoeken wat mensen op mijn willen lezen, zodat ik mij daar meer op kan richten. Nu is het nog een beetje een samengeraapt zooitje… Iemand een tip?

2. Hoe zou je jouw persoonlijke stijl (in het algemeen) omschrijven?
Qua fashion: netjes meets stoer meets trendy. Eigenlijk draag ik vaak blouses en jasjes, vaak dan met een stoere broek of hoge rok. Riemen, sieraden. Van hoge hakken tot all stars. Er zit wel altijd iets stoers in. Een stoere riem, een grote armbad, een leren broek (nepleer). Eigenlijk ben ik helemaal niet stoer…
Qua huis: modern, strak, maar met kleur (rood!). Kussentjes, kaarsjes, plantjes etc heb ik wel. Dus het is niet heel minimalistisch.
Qua gekke dingen: ik heb teveel zonnebrillen, tassen, knuffels (ik koop regelmatig een knuffel, geen idee waarom) en tijdschriften. Tja.

3. Wat is je favoriete item in huis?
Mijn macbook en/of camera. Lekker meteen de duurste dingen. Qua meubels ben ik dol op onze bank.

66759-liebster

4. Op een onbewoond eiheieiland! Wat zou je meenemen? Denk eraan, het moet wel in je rugzakje passen.
Mijn vriend is te groot om in mijn rugzak te passen, snik. Ik kan mijn backpack proberen? Okay, op een onbewoond eiland heb je geen stroom, dus dingen als telefoon en laptop laat ik thuis, maar papier en pen gaat mee: ik moet kunnen schrijven. Een cd-speler op batterijen (en veel batterijen en cd’s), zodat ik muziek kan luisteren. Zonnebrand crème, laten we verstandig zijn! Voldoende eten en drinken, bikini, strandhanddoek, luchtige kleding, een boek en een goed humeur. Is het al bijna zo ver?

5. Welke tijdschriften lees je het liefst?
Ik ben tijdschrift-verslaafd. Eerlijk. Ik heb stapels liggen. Inmiddels ben ik bezig met een grote opruiming, hiervoor gebruik ik mijn ‘boekjes’. Als ik mijn SD kaart heb gevonden, zal ik een blog over mijn boekjes plaatsen. Ik plak hier knipsels in uit die tijdschriften. We hebben laatste kilo’s oud papier weggedaan, ben er bijna! Tot die tijd koop ik geen nieuwe tijdschriften. Ik koop trouwens meestal leespakketten met 3 tijdschriften. Ik lees Viva, Cosmo, Glamour, Grazia, Elle, Marie Claire, Flair, en Donald Duck (die bewaar ik wel). Eigenlijk nauwelijks muziektijdschriften, alleen soms NME of Rock Sound. En ik heb voor Up Magazine gewerkt, dus ook wel eens.

6. Welk restaurant in Nederland zou je iedereen aanraden?
Moeilijk! La Maschera in Assen vind ik echt een topitaliaan! En laatst was ik in eetcafe Allerlei in Nijmegen, ook een aanrader. Ik ga vrijwel nooit naar hetzelfde restaurant. Behalve in Zwolle, daar ben ik met bijna iedereen die ik ken(de) naar La Stalla geweest.

7. Welk gerecht is op dit moment je favoriet?
Ik maak bijna nooit hetzelfde – val ik al in de herhaling? Ik vind het wel leuk om met wraps te werken. Laatste had ik trouwens de healtht egg wrap van ChicksLoveFood gemaakt. Dat was een goede combi van omelet en wrap = aanrader! En mijn specialiteit is lasagne, hoewel ik dat vrij weinig eet.

8. Als je helemaal vrij was om te kiezen, welk beroep zou je dan willen uitoefenen?
Tekstschrijver. Ik zou elke week wel een ander projectje willen hebben waar ik mij helemaal in kan uitleven, interviewen, portretten, achtergrond verhalen, blogs. Als ik maar kan schrijven.

9. Geloof je in de ware?
Ware als in ideale liefde? De enige voor altijd en overal. Weet je? Ieder mens verandert elke 7 jaar totaal, van smaak, van gewoonten, interesses etc. Zo zijn wij. Zijn mensen die na 7 jaar hun relatie niet meer zien zitten dan niet samen met de ware? Of was de geliefde eerst wel de ware, maar past de persoon niet meer bij de huidige ik? Oftewel; ik denk dat er meerdere ‘ware’ zijn. Een ware is iemand die je aanvult, waar je jezelf kan zijn, maar die ook het beste in jou naar boven haalt. Die er voor jou is, ook als je mindere dagen hebt. Waar je je zowel geestelijk als lichamelijk verbonden mee voelt. Dat. Op dit moment ben ik met zo’n iemand samen. Ik weet niet wat de toekomst zal brengen, maar ik kan ‘nu’ zeggen: met hem wil ik wel de rest van mijn leven delen.

10. Wat zijn jouw fijnste gewoontes?
Ik vind het moeilijk om positief over mijzelf te zijn, zonder arrogant over te komen. Hebben meer mensen dat? Maar ik denk dat ik wel lief en behulpzaam ben en dat ik ook grappig ben. Het vriendinnetje die je vraagt als je iets ‘leuks’ wilt doen. Maar ook een luisterend oor. Denk ik.

11. Welke reizen heb je op dit moment op de planning staan, of droom je het hardste van?
Geen reizen, mijn verlofuren zijn op – janken! Maar ik moet niet zeuren, ben jaren niet weggeweest en nu in iets meer dan een jaar tijd naar Barcelona, Antwerpen, Berlijn en Venetië geweest. En 12 dagen in de buurt van Trieste. Ik wil nog wel wat stedentrips maken, Londen en Parijs staan bovenaan. Ik wil nog terug naar Rome. En voor de relaxvakantie trekt Kroatië en Griekenland mij erg. We zien wat volgend jaar brengt!

Omdat ik nog geen 11 bloggers ken – ik ben hier pas 1,5 maand actief – geef ik jullie een kans: comment hieronder met antwoord op 1 van de bovenstaande vragen. Vervolgens mag je jouw blog spammen. Ik ben benieuwd naar jullie mooie blogs! De leukste drie zou ik in een blogpost benoemen.

x

About the author

Marleen

View all posts