Herfst: tijd voor thee (Yeh Tea)

Vandaag is de herfst begonnen. Hoewel ik net terug ben van een heerlijke zomervakantie zit ik er al meteen weer middenin. Sjaals zijn weer uit de kast gehaald, foto’s maken van de bladeren die verkleuren en met veel moeite de pepernoten ontwijken. Tijd voor warme chocolademelk en vooral hete thee.
Ik geef het maar meteen toe, ik ben een theeleut. Ik ben niet dol op water (hoewel ik altijd een van mijn vele Doppers meeneem) en qua koffie drink ik alleen Latte Macchiato (als het maar weinig naar koffie smaakt). Hoewel ik dol ben op frisdrank, drink ik overdag op kantoor niets anders dan heet water. Ook voor het slapen gaan of na het fietsen in een regenbui is er niets fijner dan een warme kop kruidenthee. En ik was dan ook zeer aangenaam verrast toen ik een pakket met biologische theetjes kreeg opgestuurd.

Wat is Yeh Tea?

Yeh Tea is een Nederlands bedrijf in biologische thee en accessoires. Ze onderscheiden zich door “luxe producten betaalbaar in de markt te zetten”. Ik kreeg 3 doosjes, ze raden aan 2,5 gram (1 theelepel) losse thee te gebruiken per grote kop van 300 ml of twee theelepels voor een pot van 600ml. Op de site staat te lezen dat Yeh Tea samenwerkt met “de beste theeplantages in China en India om zo de hoge normen van kwaliteit en aanbod te kunnen garanderen”. Is dit ook te proeven? Ik test drie theesoorten.

Groene thee

Als eerste proefde ik Green Garden Tea: Japanse thee met cranberries. Deze groene thee is op traditionele Japanse wijze bereid met de typische rechte bladeren fel groene kleur als resultaat. Groene thee is echt mijn favoriet. Op kantoor drink ik niets anders. Niet alleen om de helende, detox werking (of was dat nou een leugen), ook om de semi-bittere, zure en frisse smaak. Deze groene thee van Yeh Tea vind ik lekker fris met een hele subtiele bittere ondertoon. De zoete smaak van de cranberries maken het een toegankelijke groene thee. Niet zo stevig als de pure groene thee en daardoor een stuk makkelijker weg te drinken.
Prijs
25 gram € 3,95 (5 potten)
80 gram € 6,45 (16 potten)

Zwarte thee met cacao smaak

Daarna was het de buurt aan Mr Cacao: chinese zwarte thee met cacao en amandelen. Deze heeft stukjes cacao en amandelen tussen zijn theeblaadjes. Het een stevig kopje. De cacao geur overheerst, maar de smaak is subtiel en lekker zoet. De notensmaak is wel wat meer aanwezig. Het is geen thee voor op de vroege ochtend, maar ideaal voor na het eten.
Prijs
35 gram 3,95 (7 potten)
100 gram 6,45 (20 potten)

Rooibos

Als laatste de rooibos thee Cape Gold. Ik geef maar meteen toe, ik ben geen fan van rooiboos. Ik vind het vaak net wat te pittig smaken. Hoewel ik het bittere groene thee wegdrink als water, vind ik rooibos vaak veel bitterder en krachtiger. Rooibos drink ik alleen als ik net een sneeuwstorm heb overleefd en echt dringend moet opwarmen. Een diepe winterthee dus. Deze rooibos viel mij alles mee. Misschien komt dat door de overheersende smaak van de limoen en citroen, die het dus meteen een stuk frisser maakt. Het cafeïne vrije aan deze thee is wel fijn, zeker voor het slapen gaan. Ik ga de wintermaanden een stuk geruststellender tegemoet.
Prijs
35 gram 3,95 (7 potten)
100 gram 6,45 (20 potten)

Conclusie Yeh Tea 

Wat een geweldige verpakkingen en wat heb je weinig nodig om een goed kopje thee te zetten. Omdat het niet supergoedkoop is, is het misschien teveel om mee te nemen naar kantoor. Voor een luxe biologische thee is het prima te doen. De verpakkingen maken het vooral een leuk cadeau voor vriendinnen of voor een zelfgemaakte high tea. Er zijn ook echt hele bijzondere en speciale smaken, zoals Gyokuro, waarvoor je iets dieper in de buidel moet tasten. Ik vond deze drie theetjes erg toegankelijk en smakelijk. Mijn theeliefhebbende vriendinnen kunnen alvast rekenen op een cadeautje…

Website
www.yehtea.com

Drink jij vaak thee van theebladeren?

About the author

Marleen

View all posts