Berlin | Shopblog

Berlijn, een grote stad, een wereldstad, een hoofdstad. Dus shoppen is daar geen probleem. Maar ga je naar de standaard winkelstraten? Of op zoek naar de pareltjes?

Een bijzonder warenhuis is KaDeWe. Op eerste gezicht een standaard Bijenkorf. Dure parfum, dure make-up, kleding van Tommy H. De schoenenverdieping vond ik dan wel weer indrukwekkend. Jimmy Choo, wow. En ze waren maar 500 euro…

DSC_0653

Maar wij waren er niet voor de schoenen. Het Kaufhaus des Westens is het grootste warenhuis op het Europese vasteland. En dat niet alleen, hij is ook nog erg mooi van buiten. Het was het centrum van West-Berlijn tijdens de koude oorlog. Bijzonder waren twee verdiepingen: de verdieping huisartikelen, waar je echt honderden spullen voor in het huis en vooral in de keuken vindt. Bijzonder leuk; koekjesvorm van der Brandenburger tor! Ook leuk, deze Kellogg’s mok! Mee naar Arnhem!

DSC_0658

Op een regenachtige zaterdag zijn de warenhuizen sowieso een aanrader. Je hebt alles onder een dak. Alexa is ook een mooi winkelcentrum, hoewel hier wel alle standaard winkels. Bijzonder is wel de bovenverdieping. Daar een foodcourt waar je u tegen zegt met alle fastfood die je kan wensen. Wij aten hier weer een portie curryworst. De winkels op de bovenste verdieping zijn voor de echte sneakerfans, met de meest exclusieve sneakermerken. Ook een aantal skateboard winkels zitten hier.

Berlijn = Duitsland. Duitsland = lagere BTW tarieven. Hallelujah, eindelijk een statief/tripod voor mijn camera. En dat voor nog geen 2 tientjes.

DSC_0640

DSC_0638

In Mitte zitten de exclusieve zaken. Zo hebben we hier in een etalage de duurste auto ter wereld gezien. Midden in de winkelstraat. Maar Duitsland zit ook boordenvol goedkope fashionwinkels. Uiteraard Primark, H&M, Zara en New Yorker, maar nog meer. Een Zalando outlet en mijn favoriet de iets stijlvollere New Yorker (dus nog steeds goedkoop, kleurrijk en edgy) de Ann Christine.
Dat ze achterlopen met fashion is absoluut niet het geval. De Nederlandse mode is totaal niet anders dan daar. Een tikkeltje saai dus. Verschil is de underground punk beweging die nog steeds in Berlijn zit. Voor alternatieve mensen is er genoeg te shoppen. Bijzonder genoeg zien zij er veel trendy’er uit dan de gemiddelde vrouw.

Ook erg fijn: deze retro koptelefoon! Verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog en ook een paar stijlvollere modellen, zoals dit bruin getinte exemplaar.  Past heerlijk om de oren en komt fantastisch geluid uit. Score! 15,00 Mediamarkt.

DSC_0662

 

 
Follow my blog with Bloglovin

About the author

Marleen

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *