Favs & Facts

Ik ben dol op feitjes, gekke foto’s en vooral bijzondere verhalen. Deze links heb ik al gedeeld via twitter, maar mocht je het gemist hebben, hier mijn favoriete verhalen van deze week!

Veronica Mars film!
Yay, Veronica Mars is terug! Mede dankzij de vele fans (moi, hoewel ik niet gedoneerd hebt) konden ze eindelijk die laaaang – zeer lang -verwachte film maken! En alle hoofdpersonen zijn terug, allemaal! Kijk hier alvast naar een voorproefje. Helaas komt hij pas begin volgend jaar, maar toch: Veronica Mars is BACK!
Don’t judge to quickly
Ik geef het toe, ik ben gevoelig voor boekenkaften. Nu ben ik tegenwoordig iemand die een waslijst aan boeken uit recensies haalt en dan pas kiest welke ze wilt lezen. Maar vroeger – je weet wel, toen ik nog kleiner was dan 1.62 – ging ik naar de bibliotheek en haalde daar eerst de boeken uit met de meest leuke kaft. Dan de achterkant lezen en bepalen of je hem meenam. En dan lees je dus nooit boeken uit de jaren 60 of van een uitgeverij met een slechte vormgever of gewoon omdat je een andere kaft smaak hebt. Nou, daar weet deze boekhandel wel raad mee! Ik hou wel van verrassingen, jij ook?


Bron afbeelding onbekend
Bron nieuws: de tumblr van my friend Julia / Trashtic


Gij zult u hele bord leeg eten!
Eetpapier is weer hip! Althans, dat blijkt uit deze blog van Culy.nl. Eetpapier om een snelle hap, zodat je niet overbodig afval hebt, maar gewoon met servet en al naar binnen werkt. Ha! Ik was vroeger dol op eetpapier. De eetpapier van de kokosmakronen, die om de chocolade sigaretjes (verdorie, waar waren die vorig jaar. Einde verhaal voor de chocoladesigaretjes…). Je kon er hele kunstwerken mee maken, zoals ik hoorde op Twitter. Zeilbootjes van eierkoeken (eetpapier als zeil). Decoraties op taarten (bloemen / kaarsjes) en alles was om op te eten. Als dit een nieuwe trend is, verlang ik naar de eerste DIY baksels met eetpapier. Kom maar op!


Bron afbeelding


Broodnodig
Je verveelt je en je hebt alleen droog brood in huis. Klinkt als twee dingen die niets met elkaar te maken hebben, maar in dit geval wel! Met brood kan je namelijk heel creatief zijn. Kijk maar op culy.nl, die een blog heeft geschreven over de Broodsculpturen van Milena Korolczuk! Zie hieronder een beeldje van Lenin. Wie durft deze uitdaging aan?


Bron afbeelding

De zomerkleuren
Wij zijn op dit moment druk bezig met de tuin. Hoewel het nu nog een onkruid jungle is, ligt er al een ontwerp klaar om deze op te vrolijken. We willen graag een strakke tuin, met veel groen, maar toch weinig onderhoud. De tuinset van mijn schoonvader hebben we mogen ontvangen en we hebben een grote parasol. En een terras. Van die simpele, goedkope vierkante tegels. Niets mis mee, maar er mag wel wat meer kleur. En wat is er nou leuker dan dit idee op abeautifulmess.com? Mijn vriend reageerde nog best positief, dus ik ga het doorvoeren. Iets minder girly kleurtjes misschien… Vind jij dit leuk of heel erg fout?


Bron afbeelding

About the author

Marleen

View all posts