DIY Holiday boxes

Begin deze maand schoten de DIY Holiday memories ideeën als paddenstoelen uit de grond. Gelukkig laten de echte paddenstoelen nog even op zich wachten, maar toch vond ik het prima knutselweer (voornamelijk omdat het zo vroeg donker wordt!). Daarom ben ik begonnen met deze ‘holiday boxes’.

De doosjes zijn ideaal om vakantieherinneringen in te stoppen, die je stiekem niet weg wilt gooien. Briefjes van spelletjes die je gewonnen hebt, foto’s, folders van die gekke kathedraal, het visitekaartje van dat lekkere restaurant, telefoonnummers van Don Juan en Roderick. Hoewel steeds meer digitaal gaat, zijn de kleine fysieke dingen leuk om bij elkaar te houden. Met deze boxen kan het.

Wat heb je nodig?

  • Verf, in leuke kleuren (bij Xenos en V&D hebben ze mooie kleuren)
  • Kwasten (Action, Xenos, V&D, Pipoos wat jouw budget ook is. Het ligt eraan wat je met de kwasten wilt doen).
  • Doosjes, groot genoeg voor jouw flyers en foto’s (mijne komen van de Xenos en zijn 3,99 ps).
  • Mengschaaltje (ik kocht er eentje bij Flying Tiger Arnhem voor 2 euro)
  • Lettersjabloon (bijvoorbeeld bij Pipoos voor 5,95)

DSC_0723

Hoe doe je het?
Kies de verf uit die wilt gebruiken (ik koos voor verf op waterbasis). Doe ze in een mengbakje en meng met een heel klein beetje water. Verf de doosjes. Mijn doosjes waren niet optimaal, omdat er letters op stonden, dus ik moest meerdere lagen verf gebruiken. Als de doosjes geheel (met uitzondering van de binnenkant en onderkant) geverfd zijn, laat je het goed drogen.

DSC_0734

DSC_0749

Vervolgens ga de letters erop schilderen. Bijvoorbeeld het jaartal of de plaatsnaam. Dit kan je op twee manieren doen.
1. Letters erop stempelen. Dan pak je een stevig kwastje en stempel je letter voor letter het woord op de doosjes. Ik koos niet voor deze methode, omdat mijn sjabloon niet stevig genoeg bleek en ik het lastig vind om dan niet te vlekken. Je kunt dit makkelijk doen als je de letters ‘apart’ hebt.
2. Dan teken je de letters met een potlood alvast op de doos met behulp van de sjabloon. Nadeel is dat je wel heel voorzichtig moet verven over de lijntjes. Mijn letters zijn misschien niet zo strak, maar zelf ben ik heel tevreden over de doosjes. Ze staan leuk en zijn nog praktisch ook!

DSC_0745

DSC_0840

DSC_0821

About the author

Marleen

View all posts