Inspiratiebron: mijn boekjes

DSC_0704

Dit zijn ze dan, mijn inspiratieboekjes. Ik heb drie boekjes, waarin ik alle knipsels plak die ik in tijdschriften, kranten, reclamefolders en andere geprinte media vind (ik moet zeggen vond, want tijdschriften gaan massaal op de fles deze dagen, zo jammer!).

Receptenboek
Dit boekwerk is voornamelijk ontstaan door mijn moeder. Zij verzamelde recepten uit tijdschriften, voor mij. Ik bewaar de leuksten. Het begon al op jonge leeftijd, ik heb hier nog knipsels uit de Tina’s uit 1994 liggen – toen las ik de Tina nog niet trouwens, maar deze kreeg ik later van een achternichtje – waar ik hamburgerrecepten, milkshakes, bladerdeeghapjes en pizzagerechten uit knipte. De oudste is een pagina vol snoeprecepten, jammie! Ik heb vroeger ook een aantal van deze recepten geprobeerd, maar nu pas sinds een paar weken weer het boek erbij gehaald. Doel: mijn twee grote stapels (zeg maar zo groot als ik = 1m62) tijdschriften wegwerken, recepten die ik ook daadwerkelijk wil maken inplakken en dan elke week minstens één recept uit het boek proberen. Eerste is al geweest; mijn lasagne. Tikkeltje mislukt (te dunne saus, ik heb bindmiddel gekocht = ideaal), maar erg lekker!

Fashion inspiratie
Ik heb een vrij eigen stijl, hoewel niet heel opvallend. Ik draag vaak stoere kleren, zwart en kaki en felle rood/roze tinten. Ik ben dol op jasjes, ik heb ze in alle kleuren, soorten en maten. Jurkjes moeten juist zoet zijn. Als ik leuke dingen tegenkom in geprinte media, gaat het in dit boek. Op sommige pagina’s heb ik de ‘to buy’ producten bij elkaar gezet. Die heb ik dan ook daadwerkelijk gekocht.

DSC_0672

Mijn altijd-boekje
Hierin vind ik inspiratie voor blogs en veel DIY. Inspiratie voor huisdecoratie, leuke kookproducten, gekke feitjes. Dat soort dingen. Je vindt regelmatig een blog op deze site waarin ik knipsels uit dit boekje verwerk. Bijvoorbeeld de Favs & Facts, DIY inspiration en veel meer. Dit is mijn lievelingsboekje. Er staan ook boekentips in en heel veel blogideeën. Had ik deze week bijna geen inspiratie, in dit boekje vind ik altijd iets om over te schrijven. Op de momenten dat ik inspiratie heb, schrijf ik het hier op. Bomvol goede ideeën dus.

Hebben jullie ook fysieke boekjes die je gebruikt voor bloggen of om ideeën in te bewaren? 

 


 

About the author

Marleen

View all posts

2 Comments

  • Heel leuk gedaan. Zelf heb ik een boekje waarin ik alle boeken schrijf die ik gelezen heb, en mijn waardering daarover. Ook heb ik een boekje waarin ik allemaal leuke dingen plak en teken. Ik vind het altijd zo leuk om er doorheen te bladeren!

  • Wat leuk! Ik ben zo gek op notitieboekjes! Ik schrijf in een agenda elk jaar op wat ik per dag heb gedaan met foto’s erbij. Zo leuk om terug te lezen! Alleen wel veel werk en loop nu alweer hopeloos achter. Heb jij dat niet met deze boekjes dat je soms weken er niks mee doet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *