Olly Murs: superster of eendagsvlieg?

Het volledige artikel vind je op Festivalinfo.nl.

Vanavond speelt Olly Murs in een uitverkochte Melkweg. Is hij gegroeid sinds zijn X-Factor UK avontuur of een eendagsvlieg die 4 jaar leeft?

Talentenjachten. Sinds een jaar of 10 zijn ze niet meer weg te denken uit muziekland. Maar toch weten maar weinig kandidaten door te breken. Uiteraard zijn er uitzonderingen, bijvoorbeeld One Direction. Maar een andere die nog steeds goed meedraait staat vanavond in een uitverkochte Melkweg: Olly Murs. Hij was nummer twee van het zesde seizoen X-Factor UK. Wist bij de eerste auditie al Simon Cowell’s hart te stelen. Weet hij ook harten te raken in Amsterdam?

Tijdens de eerste auditie bij X-Factor vroeg de jury aan de knappe buurjongen uit Essex: “Wat is jouw grootste droom?” Olly Murs antwoordt: “Om een popstar te zijn, beroemd te zijn, platen te verkopen. Om een wereldwijde superster te worden.” Een uitverkochte Melkweg is dan een goed begin. Een ander goed begin is de grote groep – veelal vrouwelijke – fans die al sinds het middaguur voor de deur liggen. Fans die vandaag alles uit de kast halen. In een prachtig massaal koor zingen ze tijdens het wachten alle grote top40 hits. Zelfs Olly roemt het publiek meteen bij binnenkomst. Hij is nu extra gemotiveerd om er een mooi feest mee te maken. Als dank krijgt Olly cadeautjes naar zijn hoofd gegooid, waaronder koekjes, ballonnen en een woordenboek. En dan is er nog geen noot gezongen.

Als Olly Murs zijn mond open doet, blijkt wel weer waarom hij zo ver kwam bij een talentenshow. Zijn stem is soulvol en zijn moves om door een ringetje te halen. Olly is van nature een entertainer, maar zijn stem heeft in 4 jaar tijd meer diepgang en soul gekregen. Met drie albums op zaak weet Olly met gemak een avondvullend programma neer te zetten. Hij maakt een feestje van het populaire ‘Troublemaker’. Tijdens ‘Dance with Me Tonight’ twerkt Olly over het podium. Met de nieuwste single ‘Dear Darlin’ weet hij harten raken.

Ondanks………..

Meer lezen? Het volledige artikel vind je op Festivalinfo.nl.

About the author

Marleen

View all posts