Lekkerplek Allerlei Nijmegen

Het is al even geleden dat ik bij Allerlei in Nijmegen ben geweest, maar ik vond het zo lekker, dat ik het heb onthouden. Dit eetcafe in Nijmegen heeft heerlijk verse gerechten, ook biologisch en duurzaam. De eigenaars leggen uit: “Ons concept is simpel; vers, lekker en betaalbaar. Bij ons wordt alles in huis bereid. Of het nu gaat om de gerookte zalm, de mayonaise of het koffiekoekje. wij maken alles zelf. En toch vragen wij maar €23,50 voor een driegangenmenu!” 

IMG_1868

Sfeer
De sfeer in Allerlei is niet heel bijzonder, maar wel heel huiselijk en warm. Het ligt in een achteraf straatje, de tafels zijn standaard bruine eettent-tafeltjes. Toch is het ‘warm’, dit door de klassieke stijl van de ramen, de strakke bar, de leuke kaarsjes en de mooi afgewerkte muren. Een (half) open keuken vind ik altijd erg prettig, want dan zie je hoe hygiënisch er gewerkt wordt.

Voedsel
Mijn avondmaaltijd bestond uit:
Brood op de plank, biologisch brood en kruidenboter. Bij Allerlei werken ze met locale leveranciers. Zo ook dit biologische brood. Heel smaakvol. Sowieso is brood met kruidenboter één van mijn all-time favorites.
Als hoofdgerecht had ik een stoofpotje scharrelvlees. Scharrelvlees? Ja. In dit geval ging het om scharrelvarkens. Deze varkens groeien op in een omgeving waar ze voldoende ruimte hebben, zowel binnen als buiten. Ze krijgen geen antibiotica of andere chemische middelen toegediend en blijven tot een bepaalde leeftijd bij hun moeder in de buurt. Het vlees schijnt hierdoor malser en smaakvoller te worden. In ieder geval smaakte dit stoofpotje heerlijk. Het vlees was inderdaad heel mals. De combinatie met spekjes was even wennen, maar een origineel en smaakvol gerecht.

image_1image

Als nagerecht Cheesecake “Allerlei” met een bastognebodem en coulis van rood fruit. Die was zo jammie! Hij vult trouwens ontzettend, dus houd wat ruimte! Op Facebook zie je veel foto’s van het eten, ook hoe het verwerkt wordt. Ze werken veel met seizoensgebonden recepten, dus het scharrelvleesstoofpotje staat niet meer op de kaart, maar dit najaar kan je genieten van bijvoorbeeld een Allerlei burger van garnalen, een risotto met pompoen en erwten of een stukje wild zwijn.

Conclusie
Ik heb genoten. Het simpele van een eetcafe, een nette prijs en toch een heerlijk gevulde buik. Aanrader. Op Iens.nl kan je meer recensies en menukaarten bekijken.

 

 

About the author

Marleen

View all posts