The National past niet in de grote zwarte box

Met weinig airplay op de radio en singles die in de tipparade blijven hangen, is het niet te verwachten dat een band echt groot wordt. Toch lukt het The National om (weer) voor een uitverkochte Heineken Music Hall te staan. Met dijken van albums die wél scoorden en een goede reputatie aan live optredens. 

De fans weten wel waarom The National Heineken Music Hall uitverkoopt. In tweets wordt gesproken over “groots, gevoelig en die prachtige donkere stem van zanger Matt Berninger.” Met zes albums op zak, waarvan het meest succesvolle tot dan toe uit 2010 stamt, High Violet werd The National een geliefde band. Het duurde bijna drie jaar voordat er een nieuw album op de planken lag. Toch lukte het de band om met het laatste album Trouble Will Find Me het niveau én succes van High Violet te evenaren. Over de gehele wereld scoort het album top 10 plaatsen. Weet The National ook in de Heineken Music Hall een toppositie te behalen?

Op het podium in de ‘zwarte box’ is het vol. De vijf bandleden hebben ook nog een aantal trompettisten meegenomen. Gaat The National over van de subtiele gevoelige, maar rauwe sound naar een overdreven stadionact? Nee.

Lees verder op Festivalinfo.nl.

About the author

Marleen

View all posts