Bodie Boost eerste indruk

 Van Bodie Boost ontving ik onlangs het kookboek en dagboek. Met het verzoek er naar te kijken, ermee aan de slag te gaan en een recensie te schrijven. Met de goede voornemens in gedachten kan het uiteraard geen kwaad om eens naar mijn innamen (haha) te kijken. Hier mijn (eerlijke) mening over het boek en de tips en trucs.

DSC_1120

Het vaste recept: alleen maar water, groene thee, heel veel sporten en gezond eten.
Wat is er nieuw? Je mag snoepen en je mag alcohol! In mate, dat wel. 

Wat is Bodie Boost?
Eigenlijk is Bodie Boost geen dieet. Het is ook geen levenswijze, Bodie Boost is gewoon bewust omgaan met jouw voeding en lichaam. We weten allemaal dat je niet elke dag moet snoepen en dat je beter water kan drinken dan cola. Maar waarom doen we het dan niet? Omdat we het lekker vinden! Gelukkig staan er in het bodie boost kookboek tientallen recepten waardoor je ziet dat eten lekker én gezond kan zijn.

De snelle manier
Er zijn 12 regels die variëren van: kook met plantaardige olie of schep maar 1 keer op tot aan beweeg 180 minuten per week. In het boek staan ook vier weekschema’s. Om jezelf op gang te helpen is dit ideaal. Je hebt een week lang hetzelfde ritme qua ontbijt en tussendoortjes (bijvoorbeeld als ontbijt een volkoren boterham met pindakaas, als tussendoortje een peer en later op de dag nog een bakje magere kwark). Het diner is elke dag anders. De weekmenu’s zijn zo samengesteld dat je van elke voedingsgroep (eiwitten, koolhydraten, vetten, fruit en groente) evenveel binnenkrijgt.

Jokers
Elke week mag je 3 glazen alcohol. Ook mag je 2 jokers, in het boek staat een handige lijst met waar je aan kan denken (een joker is bijvoorbeeld: 2 kleine donuts of 4 stukjes chocolade of één bakje chips). Maar er staan ook speciale jokerrecepten, zodat je tijdens dat ‘lekkere’ momentje echt kan genieten van iets bijzonders. Je mag nooit meer dan dit aantal jokers en het liefst ook niet minder. Het is belangrijk echt even te genieten van dit moment.

DSC_1124

De recepten
Gisteren heb ik het boek gepakt en heb ik 3 recepten gekozen die ik deze week ga testen. Gisteren begonnen we met de pitabroodjes met kip. Een heel makkelijk recept. En ik maar denken dat pitabroodjes not done waren bij gezond eten, maar als je het goed verdeeld met andere maaltijden, valt het reuze mee. Het was een fijn recept die ik vast vaker ga maken. Vandaag aten we gegrilde groenten met een kruidig stokbroodje en een hamburger. Geen sausjes of kaas, dus niet calorierijk, maar wel vullend. Heel lekker.

De recepten zijn veelal binnen 20 minuten klaar en zijn makkelijk te maken. Er zitten veel groenten (uiteraard) bij, vegatarisch, rundvlees en vis. Omdat ik niet veel vis mag in verband met de hoeveelheid jodium vond ik dat wel jammer. In sommige weken moet je 3 keer vis eten en dat vind ik echt te veel, ook voor iemand die wel jodium mag. Maar de diversiteit in de recepten vind ik een pluspunt. Je proeft elke dag wat anders, wat het heel uitdagend maakt. Daarnaast zijn de recepten echt makkelijk te maken, dus zelf voor de niet-keukenprinces prima te doen. Uiteraard kan je dit soort recepten ook wel online vinden, maar het is de diversiteit, de simpelheid en de geplande weekmenu’s die het boek dan toch wat toevoegen.

Het dagboek
Ik vind het dagboek echt heel mooi gemaakt. Je schrijft jouw begin positie op en stelt doelen. En dan houdt je goed bij wat je de hele dag hebt gegeten en hoe je hebt bewogen. Een helder overzicht. Hoewel ik dit al op een APP heb, vind ik het een mooie toevoeging van het boek. Je wordt wel even met de neus op de feiten gedrukt als je dit terugleest. De challenge duurt zes weken. Ben benieuwd hoeveel je verliest als je zo bewust met eten en bewegen omgaat.

Het sporten
Okay, laat ik maar eerlijk zijn: 3 uur intensief sporten in de week vind ik veel. Behoorlijk veel. En daarentegen: uiteraard val je af (of raak je in ieder geval centimeters kwijt) als je veel sport. Maar… zoals ik ook altijd zeg en Charlotte een goed punt heeft: je moet doen wat je leuk vindt. Dus nee, je hoeft niet 3 uur in de week buikspieroefeningen te doen of in de sportschool naar opgeblazen mannen en te strakke vrouwen te kijken. Je kunt ook een stuk fietsen of op zondag gaan wandelen. Zolang je maar van die luie reet komt. Dus dat scheelt alweer…

Alleen maar water en groene thee vind ik moeilijk. Ik drink beiden nu al veel meer, maar ik heb af en toe zin in een light drankje of een beker melk. Iets met meer smaak. Maar als je echt wilt afvallen, kan je dat beter niet doen! Ik wil gezonder leven, dus gelukkig heb ik wat minder regels…

DSC_1139

Ervaringsverhalen
In het kookboek staan ook nog verhalen van mensen die de bodie boost methode hebben gevolgd. Sommigen zijn misschien maar 5 kilo afgevallen, maar zijn wel 15 cm kwijt. Zij hadden zich dan meer gericht op gezonder eten en meer bewegen. Anderen verloren 20 kilo. Het ligt er ook aan wat je wilt bereiken en wat jouw startpositie is. Centraal staat dat je lekker in jouw vel zit, jouw beste ik wordt. Ze geven ook tips aan de lezers. Hoe je het goed kan volhouden of welke recepten zij het lekkerst vinden. Ik vond dit een mooie toevoeging aan het boek, want het kwam daardoor een stuk dichterbij dan elk ander kook- of dieetboek. Ideaal is dat je ook op de site van Bodie Boost nog veel meer lotgenoten en recepten vindt. Go goede voornemens!

Conclusie
Charlotte Willems heeft een goed verhaal. Snoepen mag, gezond eten en veel bewegen maakt afvallen makkelijker. Eet wat je lekker vindt! Het boek is ontzettend optimistisch geschreven. De recepten zijn heerlijk en makkelijk. Een goed boek voor iedereen die op een verantwoorde manier wil afvallen of gezonder eten. Als je toch liever snel en veel wilt afvallen, kan je beter een intensievere vorm van begeleiding volgen. Maar ik denk dat ik zeker de recepten blijf maken, meer ga bewegen, meer water drinken en de tussendoortjes aanpas met de tips in het boek.

Interesse?
Klik hier voor Bodie Boost het kookboek en hier voor Bodie Boost het dagboek

About the author

Marleen

View all posts