Mijn vriend had vlak voor kerst het idee om kippenragout te eten. Of ik dat voor hem wilde maken? Ik had het nog nooit gemaakt, maar ging op zoek naar de snelste recept van dit gerecht. En wat was het lekker!
Ingrediënten (2 personen als hoofdgerecht of 4 personen als voorgerecht)
500 gram kipfilet
200 gram roomboter
175 gram bloem
1 ui (fijngesnipperd)
2 kippenbouillonblokjes
1 bakje champignons
4 pasteibakjes
Het recept
Zet 1,5 liter water met de twee bouillonblokjes op het vuur. Leg de kipfilets er in en laat ze in 20 minuten gaar koken. Als de kip gaar is, zet je de pan van het vuur.
Van de boter, bloem en 2dl boullion (die haal je uit de pan met de kip) maak je een papje (Roux). Als hij te stevig wordt, giet je er weer 1dl bij. Zo blijf je dat doen totdat de ragout de gewenste dikte heeft. Het moet in ieder geval een gladde saus worden, niet te dun, maar ook niet dik.
Vervolgens scheur je de kip in stukjes, snijd je de champignons in blokjes en voeg je die samen met het gesnipperde uitje toe aan de saus (nee je hoeft de champignons niet eerst te bakken). Voeg nog wat peper en peterselie toe. Laat nog even 5 minuten pruttelen. Schenk de ragout in pasteibakjes, dotje peterselie erop en smullen maar!
Je kunt de bakjes natuurlijk ook zelf maken, maar gezien het bijna kerst was, waren de kant-en-klare in de aanbieding.