Boekreview Wat nooit is verteld

Iedereen kent de geschiedenis. De wanhopige strijd om burgerrechten door de Afro-Amerikan. Racisme en discriminatie. Rosa Parks in de bus. Iedereen kent de geschiedenis. De holocaust. De massamoord van joden in gaskamers. Concentratiekampen. Zes miljoen Joden omgebracht. 72 miljoen doden in totaal.

Hoe kennen wij deze geschiedenis? Door de verhalen van overlevenden. Mensen die getuige waren van verschrikkelijke gebeurtenissen. Voor het nieuwste boek van Elliot Perlman heeft hij zes jaar lang onderzoek gedaan. Diverse personen in het boek zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen van ooggetuigen die de auteur sprak. Dit alles resulteerde in het dikke boek ‘Wat Nooit Is Verteld’.

De geschiedenis is iets wat de hoofdpersonen samenbrengt. Lamont Williams is een Afro-Amerikaan die graag zijn leven op de rails wilt krijgen, maar tegen vooroordelen en racisme aanloopt. Henryk Mandelbrot overleefde de Holocaust en wil zijn verhaal vertellen aan Lamont, zodat de geschiedenis niet verloren raakt. Historicus Adam Zignelik is een Australische jood die vecht voor zijn carrière en verstrengeld raakt in het geschiedenisverhaal waar hij altijd al naar zocht.

Lees meer op The Post Online >

Wat nooit is verteld – Elliot Perlman

About the author

Marleen

View all posts