Gezonde tussendoortjes op het station

Ik reis al bijna 10 jaar (!) meer dan 10 keer per week met de trein. Alles wat mis kan gaan, is al een keer misgegaan. Ik heb computerstoringen meegemaakt, waar je uren met tienduizenden vastzat op Utrecht Centraal. In de ijzige kou gratis chocolademelk drinken. Ik heb uren vastgezeten in de trein, omdat er iemand voor de trein was gesproken. Bovenleidingen zijn gesneuveld, wissels kapot en afgezette stations in verband met evenementen of bommeldingen. Alles.

Maar toch reis ik nog steeds regelmatig met de trein. Urenlang. En dus weet ik inmiddels ook wat ik moet eten en waar ik moet zijn als ik trek krijg of mijn treinreis langer duurt dan verwacht. De gezondste tussendoortjes die je op het station kan kopen!

Biologische yoghurt met blauwe bessen
Bij de AH to Go hebben ze kleine porties biologische yoghurt, dit is maar iets van 50 cent! En het is erg lekker. Als mijn yoghurt thuis op is, neem ik cruesli mee van huis die ik dan zelf meng met de yoghurt van de AH (ze hebben ook lepelvorken). Maar nog lekkerdere is om daar fruit te kopen. Druiven in een bakje of blauwe bessen. Deze kosten ongeveer 1,50, maar zijn erg smaakvol. Er is twijfel over hoeveel middelen hierover gespoten zijn, maar ik ben fan.

Wortels met hummus
Dit is mijn favoriete tussendoortje op het station. Bij de HEMA koop je voor 2,50 een beker vol wortels en een hummus dip. Hier kan je ook bleekselderij met een groentedip kopen voor dezelfde prijs. Die combinatie is zooo lekker. Zo lekker dat ik deze week zag dat je nu bij de AH gratis wortels krijgt bij een bakje hummus. Typisch.

Tuc 
Tucjes zijn 18 calorieën per stuk en geven even een lekkere zoute boost. Helemaal fijn met hummus, maar dat is ook niet de meest caloriearme, dus let op je inname. Maar een prima keuze voor de hartige trek!

Sushi
Bij de AH To Go hebben ze sushi per 3, 6 en soms 9 stuks. Dit zijn niet de beste, meest verse sushi stukjes, maar een prima gezond tussendoortje! Je krijgt er ook wasabi en sojasaus bij. Meestal zit er een vorm of stokjes bij, maar anders kan je die naast het koffiezetapparaat vinden.

Bananen en appels
Zowel bij de Kiosk als bij de AH To Go hebben ze bananen, peren en appels liggen. Gewoon handfruit, simpel en meestal maar 70 cent. Snoep verstandig!

Muesli repen van eat natural
Als ik echt stevige trek heb en zin in iets zoetig, neem ik een mueslireep van eat natural bij de Kiosk of AH To Go. Eat Natural repen zitten tjokvol met hele stukken noot en gedroogd fruit. Geen toegevoegde stoffen. Maar uiteraard zitten er in deze natuurlijke ingrediënten ook suiker.

Just nuts
Hmmm, de notenmixen van Just Nuts zijn erg lekker. Vooral die met cranberries en cashewnoten is buikje vullend. En zo puur, just nuts.

Verse sapjes
Bij sommige AH To Go of grotere stations, heb je een sapbar! Of een sinaasappelmachine, waar je zelf mag persen. Een vers vruchtensapje vult ontzettend en is nog lekker en gezond ook! 

Heb jij nog tips voor gezonde tussendoortjes op het station? 

About the author

Marleen

View all posts