Vintage vondsten

Ik ben zo ontzettend gelukkig. En dan niet alleen omdat mijn leven verder helemaal goed is, maar ook omdat de materialistische kant van mij weer helemaal verwend is! Ik heb namelijk 4 (5 eigenlijk) geweldige nieuwe vintage vondsten gedaan! En die wil ik graag met jullie delen. 

Beschuitbussen (5 euro, Eva’s blog)
Jullie kennen haar vast wel, maar de geweldige blogster/journaliste Eva Hoefsloot is vertrokken naar Berlijn, waar ze gaat wonen. Leuk! Maar iets minder voor ons stadje Arnhem, want we zijn weer een leuke blogster kwijt! Een paar weken geleden was ze druk begonnen met inpakken en bedacht ze dat ze lang niet alles kon meenemen. Daarom hield ze een blogsale. Ik zag deze beschuitbussen (het zijn er twee!) en dacht: die wil ik! Voor 5 euro mocht ik ze komen ophalen. Zij weer wat ruimte en ik twee gave bussen erbij! Ik gebruik de één voor beschuit, well duh en de ander voor rietjes.

Letterbak (gratis, weggeefhoek)
Het meest bijzondere moment deze maand kwam toen ik vorige week op de weggeefhoek deze letterbak zag. Ik was net zelf bezig om mijn halve huishouden hier op te posten, toen ik een oproepje van een vrouw uit Arnhem Zuid zag. En ik was al zooooooo lang op zoek naar eentje bij mij in de stad voor een mooie prijs! Ik reageerde meteen en belde vriendje op hoe laat hij thuis kwam, zodat we hem konden halen. De vrouw vertelde dat de letterbak al ruim 40 jaar in haar leven was! Ze had hem nog hangen op haar kinderkamer. Hij is nog supermooi, slechts een kleine beschadiging die je van veraf niet ziet. En ik heb hem gratis (!) opgehaald. Ik heb er zelfs nog een interview over gegeven, maar daarover later meer…

Broodkist (gratis, mama!)
Begin deze maand kwam mijn mam aanzetten met deze geweldige broodbak! Een prachtige kist met slotje ideaal om brood in te bewaren. Het mooie legergroen past perfect bij mijn typemachine en  naaimachine. Blij dat mijn moeder dit soort pareltjes allemaal heeft bewaard!

Kolenkit (2 euro, Koningsdag vrijmarkt)
Op koningsdag ga ik altijd op zoek naar een kleedjesmarkt voor kinderen. Ik vind het zo leuk om die nieuwsgierige en zenuwachtige koppies te zien en de kleedjes vol dinosaurussen, barbies en disneyfilms. Daarnaast is dit al 20 (!) jaar de plek waar ik Donald Duck’s koop. Ik lees het blad nu 20 jaar en sinds ik het lees ga ik op Konings(koniginne)dag op zoek naar nieuwe exemplaren. Tweedehands dan. Dit jaar ging ik op google zoeken naar het dichtsbijzijnde marktje en die lag vlakbij. Ik vond mijn Donald Duck’s en toen liepen we tegen deze kolenkit aan! Open mond, wat een mooi exemplaar! Het wat oudere stel had er paraplu’s en wandelstokken ingezet en een sticker met 2 euro. Ze legden mij uit waar het vroeger voor werd gebruikt (de kolenkit is een soort emmer waar je kolen mee kon scheppen en dan aan de handvatten kon dragen naar de kachel en erin kon gooien), maar tegenwoordig gebruikt iedereen hem als paraplubak. “Of als bloemenvaas misschien?” Gaf de verkoper mij als tip mee. Vriendje vond hem ook mooi, die had er vandaag al meteen een paraplu ingezet. Score!

About the author

Marleen

View all posts

12 Comments

  • Wat een gave spulletjes 🙂 Vooral die letterbak vind ik de bom! Hij is wel echt meeeega, of lijkt dat maar zo?

    • Wat leuk! Wat hebben jullie er in? Ik zit er aan te denken of kleine beeldjes en schilderijen van mijn oma’s er in te zetten, maar ook masking tapes en verfpotjes.

  • Wauw, wat een leuke spulletjes ! Exact zo een letterbak had ik vroeger als kind op m’n kamer. Ik weet eerlijk gezegd niet wat daarmee is gebeurd (zucht).

    • Wat jammer nu he? Wij hadden er vroeger ook eentje. Maar dan raakt het weer ‘uit’ of heb je er niets meer aan en gaat het weg. Maar wat had je er in staan vroeger? Weet je dat nog?

    • Maar vooral die beschuitblikken natuurlijk 😉 heb in de ene beschuit en de andere rietjes. Praktisch en mooi: blij mee 🙂 nogmaals bedankt dat ik ze mocht kopen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *