Vintage kleding: online shoppen

Ik ben een pareltje tegen gekomen mensen. Een parel. En eigenlijk moet je dit soort goudmijntjes niet delen, want hoe meer mensen wat goud meenemen, hoe minder er voor mij overblijft. Maar ik heb een reden om dit te delen. Want 1: ik wil jullie net zo blij maken als ik ben en 2: misschien hebben jullie ook wat te geven aan dit goudmijntje. Vintage shoppen doe je online! 

Screenshot 2014-05-17 22.08.08

Facebook groups: Vintage Marketplace
Deze Facebook groep kwam in mijn beeld toen ik naar suggesties ging. Ik werd lid en was in de zevende hemel toen ik werd toegelaten. Een groep vol vintage pareltjes. Blouses voor 15 euro inclusief verzenden, lange jurken, sieraden, de beste tassen. Zoveel moois. En allemaal gedeeld door mensen die net zo van vintage houden als jij. Meteen de eerste week kocht ik al 3 blouses en een rok (!) Don’t tell my boyfriend. Wees er snel bij, want op is op. Hier niet alleen kleding, maar ook ander vintage. Yay!
Klik hier >

Screenshot 2014-05-17 22.12.21

Facebook pages: Thrifted Clothing
Veel van de verkopers van de groep hierboven en de site hieronder, zijn echte vintage fans. Ze hebben dan vaak zelf ook een blog of page over vintage clothing. En sommigen hebben op de page ook een eigen webshop gemaakt. De pagina van Steffie “Thrifted Clothing” is mijn favoriet. Zij heeft de prachtigste spullen en maakt ook hele gave tassen! Bij haar kocht ik vorige week een blouse en ik was er zo gelukkig mee. Hij is lekker dun, prachtige stof en heel mooi om oversized te dragen.
Klik hier >

Screenshot 2014-05-17 22.03.08

Website: United Wardrobe
Ken je de website United Wardrobe? Nee? Dan moet je snel eens gaan kijken! Deze site is het antwoord op Marktplaats. De site die je altijd al zocht als het over tweedehands kleding kopen en verkopen ging. Niet alleen voor vintage shopping, maar ook voor mooie trendy kleding. En nee, deze site gaat niet alleen over het verkopen en kopen, dit is een kijkje in andermans kledingkast. Een hele community aan fashion lovers zitten op deze site. En zoals een echte community beaamd, zijn hier ook profielen, dus je kunt een verkoper ‘volgen’, je kunt een kledingstuk favoriet maken, zijn er reactiemogelijkheden en andere sociale mogelijkheden. Facebook en Marktplaats in een. Om de veiligheid te garanderen, verloopt het verkopen en kopen altijd via de eigenaren van de site. Zij vragen hiervoor een servicebijdrage (denk bol.com), maar dan heb je ook een groot publiek vol gretige kledingliefhebbers.
Klik hier >

Screenshot 2014-05-17 22.00.58

Webshops: Doortje Vintage
Zoveel mooie vintage kleding bij elkaar. En er komt geen einde aan. De prijzen zijn hier wel wat hoger, maar dan krijg je ook waar voor je geld. En trouwens, het is niet hoger dan in een gemiddelde winkel. Mijn halve bookmarks staan al vol met de tofste rokken en blouses. More. More. More.
Klik hier >

Koop jij vaak vintage of tweedehands kleding?

 

About the author

Marleen

View all posts