DIY moederdag cadeau’s

Het is bijna moederdag! Ga jij een cadeautje geven? Ik wel hoor, maar omdat mijn mama mijn blog leest, ga ik dat uiteraard niet hier delen. Ha. ha. Maar ik wil jullie wel een paar gave homemade tips geven! Want de leukste moederdagcadeautjes zijn die je zelf maakt! Net zoals vroeger… maar dan net wat leuker en bruikbaar!


Bron foto

Suiker met een smaakje
Zo’n potje suiker ziet er leuk uit, is makkelijk om te maken en heeel erg smaakvol. Koop een paar leuke glazen potjes met stevige deksel. Neem 150 gram kirstalsuiker en pak een vanillestokje. Schrap de helft van de zaadjes uit het stokje en snijd het stokje vervolgens in stokjes. Goed schudden! Dan doe je nog 150 gram en herhaal je het voorgaande. Goed mengen en genieten. Bij kaneelsuiker is het nog veel makkelijker. Neem gewoon wat losse kaneelpoeder en voeg na smaak toe aan de pot suiker. Goed schudden en blijven proeven. Je kunt ook hele gave suikerklontjes, in de vorm van hartjes. Lees hier hoe dat moet


Bron foto

Theebloempotje
Je kunt zoveel leuke dingen met koffiekopjes! Er ooit aan gedacht een bloempot te maken van een koffiekopje? Die kopjes kun je kopen bij goedkope winkels zoals Xenos, Action of Ikea. Koop een goede pernamente stift die ook op aardewerk/porselein schrijft en teken iets moois. Alles kan. Of gebruik juist een schattig romantisch kopje. Beetje potgrond erin, zaadjes en wachten maar! Of doe er een leuk vetplantje in, zoals hierboven.

Knoop en paperclip: boekenlegger
Soms hoeft een cadeautje echt geen tijd te kosten. Heb je nog 5 minuten? Ga op zoek naar leuke vintage of juist kleurrijke knoopjes en paperclips. Verbinden doe je met wat lijm en vilt. En eventueel wat ijzerdraad. Het mooiste voorbeeld zie je hier.


Bron foto

I love you in soooo many ways
Hoe simpel kan het zijn. Koop een mooie glazen pot en fel gekleurd papier en schrijf hierop alles wat je kwijt wilt. 365 manieren waarop je zegt: mam is hou van je. Of juist 365 tegoedbonnen. Of 365 mini opdrachten. Of 365 recepten. Bedenk het maar. Het is misschien even wat werk, maar hoe leuk is het om zoiets te krijgen. Wil je het makkelijk houden? Op deze site koop je een pdf met 365 ways to say: “Mom, you’re the best” en een mooi label die je om de pot kan binden.


Bron foto

Koplamp
Daar is er weer eentje: een mooi kopje! Dit keer om een kaarsje van te maken. Koop een stomkaars (voor twee kopjes heb je aan een middelgrote genoeg) en breek die in stukjes. Zorg wel dat je de lont heel laat. Snijd die vervolgens in twee gelijke stukken. Je kunt daarna de kaarsstukjes smelten in een stevig potje in de magnetron. Nu kan je op verschillende manieren het lontje in het kopje zetten. Deze tip van Pipowagen aan zee met het lontje in een waxinelichtje zetten vind ik een hele handige! Vervolgens schenk je het gesmolten kaarsvet erbij. En dan lekker laten rusten en hard worden.

About the author

Marleen

View all posts