Last minute DIY vaderdag cadeau’s

Oh nee, het is al bijna vaderdag en ik heb nog niets! Ik wilde niet weer een bierpakket of boekenbon doen. Herkenbaar? Gelukkig heb ik een paar cadeaus die je op het laatste moment kan maken! Pak pen en papier, ren naar de winkel en ga aan de slag.


Bron afbeelding

Persoonlijk flesje
Koop van die kurken onderzetters (bij de action voor niets) of een kurk van een oude wijnfles en snijd een mooi figuurtje eruit. Schrijf hierop een boodschap voor jouw vader, bijvoorbeeld: “de leukste”, “Love you”, “Bedankt pap!”. Maak een gaatje bovenin het kurk (met een speciale gatenmaker of hoe heet zo’n ding, het makkelijkst, maar je kunt ook een schaar gebruiken of een breinaald), maak er een touwtje doorheen of een ijzerdraadje en bind het vast aan de wijnfles.

Bron afbeelding

Persoonlijk flesje 2
Toch weer thuisgekomen met die bierflesjes of een fles wijn. Helemaal geen probleem, want het is een leuk cadeau en je kan het nog personaliseren! Pak een stuk ijzerdraad. Het moet wel een beetje stevig zijn, maar buigzaam. Haal ook een ronde tang en een kniptang uit de gereedschapkist. Dan gaan we buigen. Knip een flink stuk los en ga buigen totdat je een zinnetje hebt. Dit gaat het beste met gebruik van de ronde tang. Het vergt wat geduld, maar dan heb je ook wat. Op de Thebeautynary lees je bijvoorbeeld hoe je ‘yes’ maakt. Ik zelf zou trouwens voor een iets dunner draad kiezen.


Bron afbeelding

Autowaspakket
Iets minder DIY, maar wel een origineel cadeau. Gaat jouw vader langs de wasstraat voor het meest luxe programma of staat hij vaak zelf te boenen? Bij het laatste is dit misschien een leuk idee! Koop een mooie emmer (ik zou zelf voor een retro look gaan) en vertrek naar de Action (of Halfords). Hier koop je een lekkere spons, zeep, glasreiniger, velgenschoonmaakspul, zeem, wisser etc. Als je echt wat meer budget hebt, geef je hem ook nog een zelfgemaakte bon voor die superdeluxe autowasstraat. Voor als dit pakketje leeg is.


Bron afbeelding

Snoepkont
Verzamel de lege bierflesjes van je vader en vis de dop van het aanrecht. Je kunt dit mooi hergebruiken door in de flesjes bijvoorbeeld geld, snoep of briefjes te stoppen. Als je ook nog zo’n sixpack kartonnen doosje hebt weten te scoren, kan je deze pimpen met je eigen labels en boodschappen. Pak daarvoor gekleurd karton en een stevige viltstift.


Bron afbeelding

Nuts about you
Ik ben dol op cadeautjes in een pot. En deze is ideaal voor een vader. Koop een paar zakjes noten en een grote voorraadpot of mason jar. Vul deze tot de nok toe met verschillende noten. Leukste is om ze in laagjes te doen, zodat elke laag een andere noot is. Dan goed sluiten. Je kunt vervolgens met gekleurd karton en een lint een briefje schrijven met ‘Nuts about you dad!” of het met permanente marker op de pot/dop zelf schrijven. Hij zou ook nuts about you zijn met zo’n lekker cadeau.

About the author

Marleen

View all posts

2 Comments

  • Slechtste ooit: ik heb geen ideeee wanneer het vaderdag is. Gelukkig is Berlijn een reden om het dit jaar even over te slaan. En daarnaast spreek ik hem onwijs vaak dus dat ik van ‘m houd weet hij zolangzamerhand wel 😉

    • Inderdaad. Dat is het belangrijkste. Hier word je er werkelijk mee dood gegooid;) ik zie mijn vader volgende week zaterdag, krijgt hij wel iets kleins, omdat het kan, niet omdat ik dat het hele jaar niet die en dan op vaderdag wel. Probeer wel wat persoonlijks van te maken, want dat vind ik wel leuk aan dit soort dagen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *