Weggeven als hobby

Ik heb een hobby: spullen weggeven. Mijn vriend en ik zijn best netjes en investeren liever in duurzaamheid, dingen die wat opleveren en ervaringen dan spullen. En sinds een jaar ben ik dol op tweedehands/vintage. Maar wat doe ik met die spullen die ik jarenlang heb verzameld?

Nu ik samenwoon in een groot huis, is een groot deel verhuist naar Arnhem. Ook vanuit mijn ouderlijk huis. Sommige spullen verkoop ik, anderen wil ik graag wegdoen. Maar weggooien, dat is ook zo wat. Tot ik twee jaar geleden de weggeefhoek ontdekte. Sindsdien denk ik twee keer na voordat ik het weggooi, misschien kan ik er nog iemand blij mee maken?

Heel soms haal ik er zelfs iets af. Die letterbak laatst, remember? En dat leverde een leuk mailtje op. De Volkskrant wilde mij interviewen over de weggeefhoek! Lees hieronder het resultaat. Helaas is hij niet zo scherp, maar dit is het beste wat ik kon vinden.

image

image

About the author

Marleen

View all posts

10 Comments

 • Leuk is dat hรจ, ik ben tegenwoordig lid van ruilsites en weggeefsites in Zaanstad. Vandaag heb ik nationale ophaaldag aan de deur. De ontvanger blij, ik een goed gevoel รฉn het ruimt ook nog eens lekker op!

  • Goed bezig! Drukke dag dan, hopelijk net zulke blije mensen als ik altijd aan de deur krijg ๐Ÿ™‚

 • Goed bezig! Ik heb bij onze verhuizing ook een hoop weggegeven, waarom alles meenemen wat je toch niet meer gebruikt als je er een hoop anderen blij mee kunt maken? Vooral het kleren brengen naar de kledingbank is me nog bij gebleven, erg mooi doel.

  • Inderdaad! Kledingbank is fijn, die mensen hebben het zo hard nodig, goed van je ๐Ÿ™‚ De kleren die ik niet geruild had bij De Waslijn, gingen ook naar de kledingbank. En ik stop regelmatig een zak in de container, beter dan weggooien.

 • Wat gaaf dat je in de krant staat! Ik lees ook de laatste tijd veel dat mensen heel gelukkig worden van weggeven ๐Ÿ™‚ Dubbele winst dus

 • Supergoed idee!

  Ik word ook blij van weggeven. Blij omdat je andere mensen blij maakt en omdat je het milieu niet belast door het weg te gooien :).

  Goed bezig :)!

 • Ik dacht dat ik gisteren al had gereageerd op deze blog maar zie dat er dus iets is misgegaan :).

  Maar wat een ontzettend goed initiatief van je!

  Weggeven maakt mij ook blij! Vaak nog blijer als krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *