Weggeven als hobby

Ik heb een hobby: spullen weggeven. Mijn vriend en ik zijn best netjes en investeren liever in duurzaamheid, dingen die wat opleveren en ervaringen dan spullen. En sinds een jaar ben ik dol op tweedehands/vintage. Maar wat doe ik met die spullen die ik jarenlang heb verzameld?

Nu ik samenwoon in een groot huis, is een groot deel verhuist naar Arnhem. Ook vanuit mijn ouderlijk huis. Sommige spullen verkoop ik, anderen wil ik graag wegdoen. Maar weggooien, dat is ook zo wat. Tot ik twee jaar geleden de weggeefhoek ontdekte. Sindsdien denk ik twee keer na voordat ik het weggooi, misschien kan ik er nog iemand blij mee maken?

Heel soms haal ik er zelfs iets af. Die letterbak laatst, remember? En dat leverde een leuk mailtje op. De Volkskrant wilde mij interviewen over de weggeefhoek! Lees hieronder het resultaat. Helaas is hij niet zo scherp, maar dit is het beste wat ik kon vinden.

image

image

About the author

Marleen

View all posts