Fotoboek saal digital

Fotoboek Saal Digital: voor die speciale gelegenheid

In Duitsland is Saal Digital een grote in de wereld van fotoproducten. In Nederland hebben we een ruime keuze op dit gebied, maar ze willen ook hier graag een plek veroveren. Met een grote collectie producten en veel 5-sterren recensies komt het bedrijf vast een heel eind. Voldoet het bedrijf aan de verwachtingen? Ik mocht het testen. 

saal digital fotoboek

Over de foto’s in het fotoboek

Vorig jaar zomer vertrokken we met de auto naar Zuid-Frankrijk, omgeving Perpignan. Een prachtige omgeving met idylische dorpjes, oude steden en prachtige natuur. Uiteraard gingen we daar op pad met onze camera. De mooiste foto’s selecteerde ik voor dit boek.

Fotografie Saal Digitaal fotoboek

Software: veel mogelijkheden, maar onnodig ingewikkeld

Eerst download je de software en maak je een keuze voor welk product je wilt ontwerpen. Je kunt de foto’s automatisch laten inladen of zelf handmatig toevoegen. Ook heb je een ruime keuze voor designs en opmaak. Wil je volledige foto’s? Geen probleem. Met of zonder afloop? Alles kan. 10 foto’s op 1 pagina? Ook mogelijk. Wel is het wat gepriegel als je anders wilt dan de standaard. Ik wilde op pagina’s dezelfde dikte rand, die was niet standaard te kiezen. Dit vroeg wat van mijn vormgeving skills.

Fotografie Saal Digitaal fotoboek

De keuze: linnen fotoalbum

Ik koos voor een fotoboek met de afmeting van 28×19 cm en een linnen (eierschaal kleurige) kaft. Ik vind linnen fotoboeken altijd erg mooi. Ze zijn zacht en toch stevig. En staan mooi in de kast. Ik koos voor 26 pagina’s, dus kon alleen de aller-, aller-, allermooiste foto’s kiezen. Met de linnen kaft is het niet mogelijk om een foto aan de buitenkant te plaatsen,¬†maar je kunt wel een test en design kwijt.

Fotoboek saal digital

Veel kwaliteit voor een stevig prijsje

Mijn keuze was inclusief verzenden zo’n 44 euro. Niet de goedkoopste. De boeken gaan vanaf 9,95, maar je kunt het uiteraard zo gek maken als je zelf wilt. Ik koos voor een wat chiquere versie. Dat maakt Saal Digital wel anders dan de goedkopere websites. Je kunt hier bijvoorbeeld kiezen voor boeken in a3 formaat of stevig gewatteerde versies. Die mogelijkheden maken deze boeken echt geschikt voor bijvoorbeeld jubileumboeken of foto’s van jouw speciale dag (bruiloft).

Saal digitaal test fotoboek

Al binnen een paar dagen viel het boek op de deurmat. Hoewel het boek heel goed verpakt was (stoffen verpakking in een stevige doos), kwam het boek toch beschadigd aan. Zoals je ziet op de foto is een stukje ingedeukt. Maar Saal Digital kwam meteen met een oplossing. Ik diende een reclamatie in en koos voor een waardebon. Kan ik mooi nog een fotoboek maken!

voor de speciale gelegenheden

Dankzij de ruime keuze van Saal Digital zit er vast iets bij wat jouw smaak is. De kwaliteit is erg hoog. Maar mensen die niet veel met vormgeving hebben of op zoek zijn naar een simpele, goedkope oplossing, zijn bij Saal Digital niet op het juiste adres. Ben je op zoek naar de beste tentoonstelling van jouw mooiste foto’s: dan is Saal Digital voor jou.

About the author

Marleen

View all posts