Food-sel week 25

Ik ben dol op Foodblogs. De creativiteit van de bloggers om geweldige gerechten op tafel te zetten. De tips om nog beter te koken en maken. Hoe je gezonde keuzes maakt. En dan die foto’s, zum smullen! Ik ben ook dol op koken en bakken, dus daarom maak ik vaak foto’s van mijn gerechten. Bij deze de gerechten die ik heb gemaakt deze week.

Plaattaart Mozzarella
We begonnen de week met een  tip van de blog Lekker en Simpel. De plaattaart met mozzarella en tomaten. Lees hier het  recept >
Echt een heerlijke, luchtige pizza/bladerdeegtaart. Je hebt hiervoor ook niet veel nodig. Tomaten, bladerdeeg, pesto, basilicum, ui en mozzarella (ui heb ik er bij gedaan, maakte het net wat pittiger. Ook heb ik nog wat extra kruiden toegevoegd zoals knoflook en peper). Het vult prima, maar wij hadden er nog een pomodori soepje bij gegeten.

image-13image-14image-8image-10

Kipbladerdeeghapje met roomkaas
Een tip van een vrouwenforum. Iets wat weinig kooktijd kost en goed vult. Ik heb twee kipfilets gepakt en deze eerst opgebakken. Eigenlijk hoeven ze niet opgebakken te worden, omdat ze straks garen in de oven, maar ik vind het toch een prettiger idee. Niet helemaal gaar bakken, maar wel goed wit. Ondertussen smeer je bladerdeegplakjes (wij hadden er acht) in met roomkaas en gooi er wat kruiden op zoals peterselie en peper. Laat de kip een beetje afkoelen en leg vervolgens de stukjes in het midden van het bladerdeeg. Deze vouw je dubbel, zodat je een leuk pakketje hebt. Een beetje ei erover voor een mooi bruin krokant laagje. 25 minuten in de oven op 220 graden en smullen. Dit vult behoorlijk, wij hadden er een beetje rauwkost bij, voor de vitamines.

image-6 image-7 image-5

Quiche met prei en gehakt

Tja, wat te doen met dat laatste eten in de koelkast en vriezer? Gelukkig past het vaak in een quiche of omelet. Heerlijk! Dit is een soort combi van ovenschotel en quiche. Het is eigenlijk geen van beide, maar toch ook weer wel. Euhm, snap jij het nog? Wat heb je nodig?

Ovenschaal
Koekenpan
Schaaltje
Twee eieren
Kruiden
Kookroom
Boter
Gehakt
Prei
Bladerdeeg
Geraspte kaas

Neem eerst wat gehakt en prei. En rul en bak deze gaar. Tegelijkertijd heb ik twee eieren opgeklopt met 3 eetlepels kookroom, peper, zout, bieslook en paprikapoeder.

In plaats van mijn nieuwe IKEA hartige taart vorm, heb ik dit keer voor een ovenschaal gekozen. De bodem doet er dan iets langer over om te garen, maar het blijft heerlijk. Deze ovenschaal goed invetten met boter en vervolgens bladerdeeg erop draperen. De prei en gehakt in een zeef afgegoten, om zoveel mogelijk vocht uit het gehakt en de prei te halen. Vul de schaal met het gehakt en prei. Daarna voeg je het eiermengsel toe en gooi je er een handje geraspte kaas op. 25 minuten in de oven op 220 graden, kijken of het bladerdeeg gaar is en tadaa, een heerlijke avondmaaltijd.

image-3image-2image-1image-4

Weekend
In het weekend hebben we niet gekookt, omdat ik af en aan rende tussen het Best Kept Secret Festival, slaap en de shops in Arnhem. En mijn vriend (type beginnende kok) heeft eerder deze week heerlijke dingen op tafel gezet, maar helaas zijn daar weinig foto’s van. Een pasta met spinazie (dat was nog lastig inschatten vond hij, verse spinazie heb je veel van nodig voor weinig) en een hamburgalia (oftewel een Hamburger met een Italiaanse twist met mozzarella, tomaten, verse bascilicum, rucola en tomatenpurree)

image-15foto

About the author

Marleen

View all posts

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *