Sport Challenge start

jumping-rope-for-bodyweight-cardioSporten, het werkt bij mij niet. En dan bedoel ik niet dat ik er niet fitter door ga voelen of strakker wordt, want dat werkt wel degelijk! Maar ik heb nooit het gevoel na het sporten van: “Heerlijk!” of “Wat goed van mezelf!” Misschien komt dat meer door wat en hoe ik sport, dan het sporten zelf.

Vroeger heb ik jarenlang gevolleybald, ik hield van de sport. Het was een teamsport en de gezelligheid sprak mij aan. Ook het competitieve en het ‘spelletje’ vond ik tof. Nadat ik op het VWO achterstand opliep, ben ik gestopt met volleybal. Ik wilde ‘s avonds meer tijd voor de studie. Daarna heb ik ongeveer 6 jaar gesport op een sportschool. Het enige wat ik leuk vond waren de groepslessen. Vooral Pilates en Sh’Bam. Met een onbeperkt abonnement ging ik er vanuit dat ik wel wat vaker zou gaan, maar eigenlijk bleef het bij 1/2 keer per week.

Nu heb ik toch echt wel behoefte om fitter en strakker te worden en ja, dan moet ik wel meer bewegen dan alleen fietsen en af en toe een stukje rennen. Maar hoe maak ik het leuk? Hoe wordt sporten leuk voor iemand die er weinig mee heeft? Door het te combineren met andere passies van mij: schrijven en uitdagingen!

Dit ga ik doen!
Ik ga vanaf nu, voor 52 weken, elke week een andere sport proberen! Kijken waar mijn sportpassie door aangewakkerd wordt, wat vind ik echt leuk, waar word ik blij en trots van? Sporten en spel combineren (tafeltennis vind ik wel een sport, darten dus echt niet! Hoelahoepen mag wel, maar bowlen telt niet, haha). Mocht ik iets leuks vinden, ga ik heus wel vaker sporten dan die ene keer per week, maar ik moet nu voor eens en altijd starten met meer bewegen en vinden waar ik goed in ben en wat ik leuk vind.

Met behulp van vrienden, social media contacten, proeflessen en kaarten zoals Onefit.nl en sporttegoed.nl ga ik aan de slag! Vanaf nu!

 

Waar zal ik mee beginnen? Heb jij een tip? 

About the author

Marleen

View all posts