Recept Candy Bark

Lang lang geleden heb ik dit recept gemaakt, naar aanleiding van een blog van Teskuh. Ik zag dit recept ook al op andere bekende blogs, maar als je hem nog niet gemaakt hebt: must try! Ideaal op een regenachtige ‘zondig’ zondag.

Wat heb je nodig?
– veel chocolade, vier repen sowieso (ik koos voor 2 witte en 2 melk)
– snoepgoed, koekjes en gedroogd fruit (wat je zelf het lekkerste vind, mijn vriend vond de biscuitjes erg fijn, ik de rozijnen)
– pannetje
– vuurvast schaaltje
– bakplaat met bakpapier
– spatel

DSC_1123

Hoe doe je het?
Zorg dat je van al het snoepgoed, koekjes en fruit kleine stukjes hebt gemaakt.
Smelt vervolgens de chocolade au bain marie. Dit betekent dat je een pannetje met water op het vuur zet, deze aan de kook brengt en zachtjes zet. Vervolgens zet je een glazen vuurvast schaaltje op de pan. Daar stok je de chocolade in stukjes in. Het smelt langzaam.

DSC_1134

Als het geheel is gesmolten breng je twee derde van het geheel om de bakplaat met bakpapier. Stop er de snoepjes en koekjes in, je kunt het gewoon er op drukken (voorzichtig, maar wel stevig!) of er overheen strooien. Het hoeft allemaal niet netjes! Dan doe je het overige chocolade eroverheen.

DSC_1140

Hetzelfde doe je met de andere reep chocolade. Ik hield nog wat witte en bruine chocolade over, zodat ik deze over de gemaakte repen kon schenken.

DSC_1154

Daarna laat je het chocolade koud worden in de koelkast of vriezer. Eet smakelijk!

DSC_1156

About the author

Marleen

View all posts

5 Comments

  • Lijkt een beetje op iets wat ik een keer heb gemaakt, al was dat wel wat dikker maar ook met marshmellows, dat is zooo’n goede combi!

  • Jaa ik houd van zulke dingen! Maak het zelf ook wel eens, super makkelijk, erg lekker en vooral ook erg leuk!

  • Wat een leuk idee. Zoiets heb ik vaker gezien, dan kon je een reep chocolade laten ‘customizen’ maar zelf doen is natuurlijk veel leuker ! Wie weet waag ik me er binnenkort aan..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *